Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful Băncii Mondiale, apel la calm: Nu faceți stocuri de alimente

News.ro
world bank banca mondiala

David Malpass a vorbit despre situația economiei globale în contextul războiului din Ucraina. Șeful Băncii Mondiale a făcut un apel la calm, sfătuind oamenii să nu facă stocuri de alimente.

La 1 martie, șeful Băncii Mondiale și Kristalina Georgieva, șefa FMI, au emis o declarație comună în care au precizat că războiul va duce la perturbarea piețelor financiare, transmite publika.md. Acest lucru s-ar agrava tot mai mult, pe măsură ce conflictul dintre Ucraina și Rusia persistă.

Ulterior, Malpass a făcut un apel la oameni, în cadrul unui interviu pentru The Washington Post, să nu facă stocuri de alimente. El a explicat că atât războiul, cât și comportamentul oamenilor ar influența această criză.

Potrivit acestuia, impactul ”se extinde de la aprovizionarea cu energie și alimente până la problemele pe termen lung ale reconstrucției tuturor distrugerilor care au loc în Ucraina.

Deci, pe lângă oroarea noastră față de catastrofa umană, trebuie să ne uităm la economia globală și să vedem că este o mare problemă”.

”Există proviziile pierdute din Rusia și Ucraina. Dar există și stocarea, despre care am vorbit, că oamenii trebuie să evite asta, pentru că acest lucru, în sine, crește prețurile și are cel mai mare impact asupra celor săraci”, a avertizat șeful Băncii Mondiale, potrivit antena3.ro.

Potrivit lui Malpass, printre dovezile timpurii ale fenomenului stocării alimentelor sunt anunțurile de reducere a exporturilor.

”Unele țări au anunțat că vor reduce exporturile. Și există o listă: Rusia, Serbia și alții. Și, cu siguranță, ne-am dori să vedem că nu se întâmplă acest lucru.”

”Aceasta a fost o problemă în criza alimentară din 2008 pentru lume. O reacție inițială a unor țări este să le spună fermierilor să nu exporte.

Acesta nu este un răspuns adecvat pentru o comunitate globală - pentru o comunitate globală și un răspuns global la o criză”, a precizat acesta.

”Și apoi la nivel individual, așa cum am menționat, nu văd că va fi nevoie ca oamenii să aibă stocuri suplimentare în bucătăriile lor sau în restaurantele lor. Răspunsul mondial, mă aștept, va fi robust în ceea ce privește creșterea ofertei lor în fața acestei catastrofe”, a adăugat.

”Și atenționez din nou:lucrul corect de făcut în asemenea situații nu este să mergi să cumperi mai mult carburant sau mai multă făină. Este să admiți că lumea este o economie globală dinamică și va răspunde eficient pentru toată lumea”, a conchis liderul Băncii Mondiale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.