Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful Băncii Naționale a Ucrainei a demisionat

banca nationala a ucrainei

Șeful Băncii Naționale a Ucrainei (BNU), Kirilo Șevcenko, a demisionat „din motive de sănătate”, a anunțat marți serviciul de presă al autorității de reglementare.

„Prieteni, din motive de sănătate pe care nu pot continua să le ignor, am luat o decizie dificilă pentru mine. Mă retrag din funcția de director al Băncii Naționale a Ucrainei. I-am cerut președintelui Ucrainei să accepte demisia mea”, a fost citată declarația lui Șevcenko de către serviciul de presă al BNU pe pagina sa de Facebook.

Serviciul de presă a precizat că, până când Rada Supremă va lua o decizie privind demiterea și numirea șefului autorității de reglementare, Consiliul Băncii Naționale va continua să-și îndeplinească funcțiile în componența actuală.

Șevcenko este șeful Băncii Naționale din 16 iulie 2020. Potrivit deputatului Oleksi Honcharenko, principalul candidat la șefia autorității de reglementare este Andri Pișni, care a prezidat consiliul de administrație al băncii de stat Oșchadbank din 2014 până în 2020.

La rândul său, deputatul Iaroslav Zhelezniak a declarat că un vot pentru demiterea lui Șevcenko va avea loc în Rada Supremă săptămâna aceasta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.