Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful BRD îi liniștește pe români - În România nu va apărea o oprire bruscă a creşterii consumului, numai pentru că nu ştim cine va fi prim-ministru

BRD
Francois Bloch BRD

Sectorul bancar din România este unul solid, iar pe partea de consum intern nu se va înregistra o oprire bruscă numai pentru că nu ştim cine va fi prim-ministru, declarat, joi, într-o conferinţă de presă, Francois Bloch, director general al BRD Groupe Societe Generale.

"Pe partea de politică, urmează o perioadă de incertitudine, dar în acest mediu ne-am obişnuit să operăm. Nu este nimic nou, din păcate. Ceea ce contează este că dacă ne uităm la sectorul bancar, acest este unul foarte solid. Băncile sunt foarte solide, au o calitate bună a portofoliului de credite. De asemenea, consumul domestic va continua să crească. Românii vor continua să consume. În România, nu va apărea o oprire bruscă a creşterii consumului, numai pentru că nu ştim cine va fi prim-ministru", a spus Bloch.

BRD Groupe Societe Generale a înregistrat, în 2019, un profit net în scădere la 1,499 miliarde de lei, acelaşi trend fiind consemnat şi de bancă, care a raportat un rezultat de 1,528 miliarde de lei, arată rezultatele financiare publicate joi.

La 31 decembrie 2018, Grupul afişa un profit de 1,563 miliarde de lei, iar banca un rezultat net de 1,546 miliarde de lei.

Pe durata anului trecut, creditele şi avansurile acordate clientelei au urcat la 30,293 miliarde de lei la nivel de grup (29,467 miliarde de lei numai banca) în timp ce depozitele clientelei s-au cifrat la 45,899 miliarde de lei (46,039 banca), la sfârşitul anului trecut.

BRD Groupe Societe Generale avea active totale de 57,770 miliarde de lei (55,853 miliarde de lei banca) şi datorii totale de 49,586 miliarde de lei (47,957 miliarde de lei banca).

Veniturile operaţionale la nivel de Grup s-au situat la 3,267 miliarde de lei la 31 decembrie 2019, din care 3,170 miliarde de lei au fost raportate de bancă. Veniturile nete din dobânzi s-au cifrat la 2,150 miliarde de lei la nivel de grup (2,023 miliarde de lei banca).

Cheltuielile operaţionale au fost de 1,677 miliarde de lei (1,580 miliarde de lei banca).

Profitul operaţional al BRD Groupe Societe Generale a coborât la 1,592 miliarde de lei, la sfârşitul anului trecut, în timp ce banca a raportat suma de 1,589 miliarde de lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.