Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful Casei de Pensii face marele anunț: modificări importante pentru toți pensionarii

Șeful Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu, anunță faptul că s-a adoptat OUG 70 din 31 august 2023. Această OUG introduce obligativitatea semnăturii olografe și a ștampilei pentru documentele de vechime și sporuri eliberate de angajatori sau deținătorii legali de arhivă.

„Vești bune! A fost adoptată în ședință de guvern și publicată în Monitorul Oficial, OUG 70 din 31 aug 2023 privind reglementarea unor măsuri din domeniul pensiilor publice care a avut în componență patru puncte principale:

1. prelungirea avizelor pentru condițiile de muncă deosebite și speciale,

2. prelungirea termenului pentru contractele de asigurare ce vizează cumpărarea de vechime retroactivă până la data de 31.12.2024,

3. obligativitatea semnăturii olografe și a ștampilei pentru documentele de vechime și sporuri eliberate de angajatori sau deținătorii legali de arhivă.

4. prelungirea contractelor de muncă pentru cei 1.000 de angajați până la data de 31.08.2024., având ca principal obiectiv certificarea datelor din carnetele de muncă, aflate în baza de date a CNPP, care vizează perioadele de activitate anterioare datei de 1 aprilie 2001, spre utilizarea lor la calculul pensiilor.

Suntem la finalul procesului de evaluare și digitizare a dosarelor de pensie având 90% stadiul de progres, urmând să facem recalcularea după ce noua lege a pensiilor va fi adoptată în actuala sesiune parlamentară. Reforma sistemului public de pensii este un proces ireversibil și sunt convins că se va realiza în perioada următoare”, a transmis Andrei Baciu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.