Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful CCR, DESFIINȚAT chiar de expertul PNL pe Constituție

Augustin-Zegrean

Președintele Curții Constituționale, Augustin Zegrean, le-a ridicat liberalilor mingea la fileu, în momentul în care a declarat că în cazul în care CCR respinge hotărârea Senatului pe cazul Dan Șova, atunci ar trebui să se repete votul în Senat.

Secretar executiv al PNL și principalul constituționalist al partidului, Radu Carp, îl pune la punct pe șeful CCR și îi transmite că nu se poate repeta votul sub nicio formă.

”Am citit și eu declarația președintelui CCR, Augustin Zegrean(n.r care susține că grebuie reluat votul), dar nu cred că se poate vota de două ori aceeași cerere. Eu cel puțin, așa interpretez. În cazurile în care s-a reluat votul, s-a reluat după ce DNA a mai adunat probe, date. Cum a fost la Vosganian. Nu se poate relua votul. Nu ar însemna că mai avem stat de drept, dacă facem așa. Dacă va fi declarată neconstituțională hotîrârea emisă anterior, va trebui adoptată o nouă hotărâre, prin care să se reintrepreteze rezultatul votului, prin care să fie declarată admisă cererea pentru arestarea preventivă a lui Dan Șova, dar fără se se reia votul. Acolo este menționat articolul 173 din Regulamentul Senatului, prin care cererea DNA este respinsă”, a declarat Radu Carp, la Realitatea.

Carp a mai precizat că nu există o altă variantă, iar hotărârea va fi declarată neconstituțională, tocmai pentru că votul nu a fost pus în acord cu Constituția:

”Hotărârea va fi declarată neconstituțională, altă variantă nu există. Se poate merge și la infinit cu aceste contestații la CCR. În actul care a apărut în Monitorul oficial, există deja o contradicție, pentru că la ora la care noi deja vorbim, articolul 173 a fost deja modificat, pentru a fi pus în acord cu Constituția și cu Statutul. Dacă totuși Senatul va vota o nouă hotărâre (indiferent de conținut), aceasta poate și trebuie contestată la CCR, pe motiv că nu s-a respectat decizia CCR. Orice acțiune a Senatului, în afara unei hotărâri care să precizeze numărul de voturi pentru, din numar total de senatori prezenți din ziua votului la cererea DNA privindu-l pe Dan Șova(fiind aplicabil art. 173 din Regulament, in noua formulare), este în contradicție cu decizia CCR”, a declarat Radu Carp.

P.S. Interesant este faptul că Radu Carp este unul dintre constituționaliștii PNL care au verificat sesizarea liberalilor, înainte ca aceasta să fie trimisă la Curtea Constituțională.

 

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.