Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful celui mai mare producător de electricitate din Germania, avertisment după ce guvernul a lansat planul de 65 de miliarde de euro

energie

Colectarea profiturilor excesive de pe piaţa de electricitate poate funcţiona pentru o perioadă limitată de timp însă numai dacă lasă companiilor afectate suficient spaţiu de manevră pentru a face investiţii, a declarat luni directorul general de la RWE, cel mai mare producător de electricitate din Germania, transmite Reuters.

Comentariile lui Markus Krebber vin la o zi după ce autorităţile germane au dezvăluit un plan vizând colectarea unei părţi din aşa-numitele profituri excesive generate de companiile energetice, în ideea de a putea finanţa un program de 65 de miliarde de euro destinat diminuării impactului inflaţiei şi costurilor mari ale energiei asupra cetăţenilor.

Markus Krebber a subliniat că investiţiile în valoare de miliarde de euro care trebuie făcute de companiile de utilităţi, pentru ca acestea să îşi modernizeze facilităţile şi să decarbonizeze furnizarea de electricitate şi gaze naturale, au nevoie de un cadru de reglementare fiabil.

"De aceea, intervenţiile pe termen scurt pe piaţă din partea guvernului federal, precum colectarea aşa-numitelor profituri excesive, trebuie concepute astfel încât funcţionara pieţei şi capacitatea companiilor de a investiţii sunt menţinute în orice condiţii. La fel cum este cazul şi cu alte măsuri, astfel de măsuri trebuie deci să fie temporar încă de la început", a spus Markus Krebber.

O schemă care să permită statului să păstreze o parte din profiturile excesive generate de companiile energetice era în discuţie de mai mult timp şi deşi toate detaliile nu sunt încă cunoscute, analiştii se aşteaptă ca măsura să afecteze acele companii de utilităţi care înregistrează în continuare rezultate bune, printre care se numără şi RWE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.