Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful CJ Vâlcea trage semnalul de alarmă: Situația în sistemul de protecție socială este dezastruoasă! (Video)

YouTube
Constantin Radulescu

Situația este din ce în ce mai grea în sistemul de protecție socială din întreaga țară. Rând pe rând județele își strigă necazul fără ca până acum cineva de la guvern să audă și să vină cu o soluție urgentă. Președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, susține că situația este dezastruoasă și că primăriile din județ pur și simplu nu vor mai avea de unde să dea banii persoanelor cu handicap și celor care îi însoțesc pe aceștia:

Întrebare: Presa națională și chiar presa locală a prezentat, alarmant, situația fondurilor pentru plata însoțitorilor persoanelor cu handicap, dar și plata serviciilor din sistemul de protecție socială. Cum stă județul Vâlcea din acest punct de vedere și ce așteptări aveți de la Guvernul României?

Constantin Rădulescu, președintele CJ Vâlcea: Situația este dezastruoasă! Am așteptări de la Guvernul României, indiferent din ce partide ar fi format pentru că, la cum merg lucrurile, eu susțin că trebuie depusă o moțiune de cenzură! Foarte clar, o susțin eu și sunt sigur că toți parlamentarii PSD de Vâlcea. Însă, până la moțiune, avem o țară care trebuie guvernată cu acest Guvern.

Până atunci, trebuie să fim atenți pentru că ne ajung din urmă niște probleme extrem de grave. Vreau să vă spun că, la nivelul DGASPC Vâlcea, pentru tot ce înseamnă sistemul nostru de îngrijire în cadrul Direcției, avem nevoie de 123 de miliarde lei vechi (12,3 milioane lei), pentru ceea ce înseamnă îngrijirea beneficiarilor din centrele DGASPC, salarii, cheltuieli de funcționare, consumabile, hrană etc.

Fără această sumă lucrurile se vor agrava și nu o să mai avem cu ce să plătim oamenii. Acești bani vin de la Guvern!

Situația este cumplită și la nivelul primăriilor  pentru că, din informațiile mele preliminare și din demersurile pe care le fac pe cale administrativă, avem 653 miliarde lei vechi (65,3 milioane lei) deficit, bani care trebuie să ajungă de urgență la primării, bani care înseamnă plata însoțitorilor persoanelor cu handicap.

Oricum, încă de la început, atât noi, Consiliul Județean Vâlcea, cât și primăriile, nu am avut acești bani, iar banii sunt alocați de către Guvern.

Pentru că m-ați întrebat de așteptări, e simplu: 123 de miliarde lei  vechi către Consiliul Județean, doar pentru DGASPC Vâlcea și peste 650 miliarde lei vechi la nivelul primăriilor. Mi-am și notat pentru a fi exact. Acestea sunt așteptările directe. Ba mai mult, există întârzieri și în ceea ce privește plata cheltuielilor pentru copiii cu cerințe educaționale speciale.

Concret, ne apropiem de 900 miliarde lei vechi, bani care trebuie sa vină către CJ și primării, care să fie alocați județului Vâlcea. Acești bani trebuie să vină de la Guvern, îi așteptăm, să vedem dacă vor veni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.