Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful CNCD face comando: Jandarmeria, Untold și Gheboasă vor fi citați la audieri

directmm.ro
Asztalos Csaba

Șeful CNCD anunță că Jandarmeria, Untold și Gheboasă vor fi citați la audieri, după scandalul generat la festivalul clujean, unde zeci de tineri au cântat versurile unei piese obsecene a artistului de trap.

„Vom face procedura de citare. Vom cita Jandarmeria, artistul Gabriel Gavriș (n. red. Gheboasă) și organizatorii UNTOLD. După audieri, vom face o analiză pentru a vedea dacă s-a depășit limita dreptului de exprimare. Vom analiza circumstanțele în care a avut loc concertul, conținutul mesajului, cine a participat în public, adică dacă au fost minori, dacă există o răspundere a organizatorului și vom analiza și versurile, să vedem dacă este o incitare la ură sau discriminare.

Drepturile și libertățile fundamentale pot fi limitate în anumite condiții, o posibilă sancțiune trebuie să fie proporțională cu scopul urmărit și să nu afecteze esența dreptului. Vom lua însă în considerare și jurisprudența internă, pentru că avem cazuri comparabile. Să nu uităm, de exemplu, cazul Dani Mocanu, cu videoclipul și melodia Curwa, în care există o condamnare penală”, a declarat Csaba Asztalos pentru libertatea.ro.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.