Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful CNSAS zguduie ÎCCJ - Cristina Tarcea, numită fără aviz

Inquam Photos / George Calin
cristina tarcea

Șeful CNSAS Constantin Buchet a declarat, în contextul în care Adina Florea a fost respinsă a doua oară de preşedinte pentru şefia DNA, că în cazul Cristinei Tarcea, preşedintele ÎCCJ, numirea a fost făcută fără documentele de la CNSAS.

Iohannis o refuză pentru a doua oară pe Adina Florea la șefia DNA. Președintele CNSAS intervine exploziv: 'Am trimis adeverința la CSM'

„Verificările la doamna Tarcea sunt în curs. Și acolo, dacă nu greșesc, sunt cereri din corespondența cu doamna secretar al CSM din 2016. (...) Sunt în verificări. La ora respectivă, acum câțiva ani, din câte rețin, are o decizie din 2001 la cererea Ministerului Justiției. Practic s-a purtat această corespondență la nivelul anului 2016 cu CSM-ul. S-a solicitat traseul profesional. CSM a transmis că dosarul profesional este confidențial. Acum la cererea presei am reînceput verificările pentru a da un răspuns concret în temeiul legii”.

Întrebat dacă în 2016 CNSAS nu a eliberat o adeverință pentru CSM în vederea numirii de către președintele României a doamnei Tarcea, Constantin Buchet a precizat: „Atunci nu”.

Adeverința Cristinei Tarcea datează din 2001 când CNSAS nu a avut acces la toată arhiva care a fost transferată abia în 2006-2007 la CSAT. Astfel că avizul din 2001 trebuie reconfirmat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.