Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful Comisiei de Apărare a PNL, Ovidiu Raețchi, o desființează pe Carmen Dan: Este penibil că încă mai face 'diagnoze'

orban raetchi

Coordonatorul Comisiei de Apărare a PNL, deputatul liberal Ovidiu Raețchi, a afirmat că este penibil că ministrul de Interne, Carmen Dan, încă mai cere “diagnoze” asupra situației din Poliția Română, în condițiile în care este ministru de mai bine de 1 an de zile. Reacția sa vine după discursul lui Carmen Dan de la prezentarea bilanțului Poliției Române:

Ion Cristoiu intervine în scandalul momentului: 'Șefa DNA a murit! S-a născut un om politic!'

“Este penibil că la mai bine de un an de când a devenit ministru al Afacerilor Interne, Carmen Dan tot nu cunoaște starea de fapt din sistem și spune că a solicitat o “diagnoză” în acest sens. În acest ritm, poate până la finalul mandatului, Carmen Dan va înțelege și va puteam numi, cu nume și “pronume” problemele din Poliție, numai că va fi prea târziu și criza de personal din sistem se va acutiza. Deficitul de cadre depășește cifra de 24.000, cu efecte grave nu doar asupra siguranței cetățenilor, dar și asupra siguranței polițiștilor, în condițiile în care cazurile de ultraj au crescut semnificativ în 2017. Polițiștii sunt suprasolicitați, își pun viața în pericol atunci când sunt nevoiți să patruleze singuri iar acum, mulți dintre ei, s-au trezit cu veniturile reduse. Cele mai recente inovații fiscale ale guvernării Dăncilă- Dragnea nu au ajutat: eliminarea sporului de permanență pentru polițiști, în valoare de 40% din salariul de bază a condus la scăderi de venituri semnificative pentru circa 8000 de persoane. Acum, Carmen Dan spune că nu mai are baze legale pentru acordarea acestui spor, ca și cum ar fi fost luată complet prin surprindere de faptul că polițiștii au rămas fără o parte semnificativă din venituri. Modul în care Carmen Dan și PSD au gestionat ordonanța de urgență de acum câteva luni privind pensiile de serviciu a generat panică, instabilitate și plecări numeroase din sistem, tocmai la nivelul unora dintre cei mai bine pregătiți și experimentați profesioniști, iar o parte din structurile de conducere ale MAI au fost decimate. Acest tip de acțiuni arată că ministrul de Interne este complet nepăsător în ceea ce îi privește pe angajații MAI, în general”, a spus Raețchi, potrivit unui comunicat de presă.

“Orice diagnoză decentă asupra bilanțului de ministru al lui Carmen Dan ar conduce la idea că avem un ministru incompetent și că demisia sa din funcție este singura soluție. Numirea unui profesionist la conducerea MAI, care să înțeleagă problemele din sistem și să vină rapid cu rezolvarea acestora ar fi soluția optimă”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.