Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful Comisiei SIE, reacție după mișcarea-surpriză a lui Iohannis: Gabriel Vlase ar putea depune jurământul până miercuri

Inquam Photos / Octav Ganea
gabriel vlase

Președintele Comisiei pentru controlul activității SIE, deputatul PSD Mihai Weber, a declarat, joi, că Gabriel Vlase, nominalizat de președintele Klaus Iohannis pentru a fi numit în funcția de director SIE, ar putea depune jurământul până miercuri, timp în care va fi audiat și votat în Parlament.

”Eu zic, ca orizont de timp, că nu mai târziu de miercuri ar trebui să fie închisă procedura”, a declarat pentru MEDIAFAX președintele Comisiei parlamentare speciale pentru controlul activităţii Serviciului de Informaţii Externe, deputatul PSD Mihai Weber.

El a mai spus că nu știa că președintele Klaus Iohannis îl va nominaliza pe Gabriel Vlase la conducerea SIE.

”Nu știam, dar așteptam o nominalizare. Știți foarte bine că de multă vreme așteptam o nominalizare din partea președintelui. Acum urmăm pașii procedurali. Vom organiza o ședință de comisiei, unde vom da un aviz, un raport care va fi trimis și președintelui României, apoi vor fi convocate cele două camere ale Parlamentului pentru vot”, a menționat Weber.

DIICOT a pus în aplicare un ordin european de anchetă - Percheziții masive în București și Sibiu

Întrebat ce îl recomandă pe Gabriel Vlase pentru a fi numit director SIE, Mihai Weber a răspuns: ”Din CV-ul lui Gabriel Vlase reiese că a avut contacte cu instituțiile din sistemul național de apărare”.

Klaus Iohannis l-a nominalizat în funcția de director SIE pe Gabriel Vlase, a transmis joi Administrația Prezidențială.

"Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis joi, 14 iunie a.c., în temeiul art. 65 alin. (2) lit. h) din Constituția României, o scrisoare președinților celor două Camere ale Parlamentului, în care propune numirea în funcția de director al Serviciului de Informații Externe a domnului Petru-Gabriel Vlase", se arată în comunicatul transmis de Adminstrația Prezidențială.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.