Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful Consiliului Concurenţei iese la rampă după ce Dragnea a criticat băncile care au afaceri în România

Capital
Bogdan Chiritoiu

Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, a declarat la Digi24 că, pe lângă o investigaţie deschisă de un an, în paralel, instituţia a făcut o serie de recomandări pentru a creşte concurenţa între bănci, fapt care să ducă la scăderea dobânzilor şi a comisioanelor percepute de bănci. Afirmațiile sunt făcute în contextul în care Liviu Dragnea a criticat băncile care au afaceri în România.

Alianța Vestului are CONCURENȚĂ OFICIALĂ - Șapte primari au bătut palma pentru a atrage fonduri europene

„Băncile din România, dintr-un motiv sau altul, dau mai puţine credite decât dau în alte ţări şi aici trebuie să căutăm soluţii să facem mai atractivă creditarea în România. Băncile vor să facă profit, deci dacă pot să dea credit, o să dea credite.

O concurenţă mai mare pe piaşa băncilor nu are cum să strice, deci, dacă introducem, dacă dăm drumul companiilor de tehnologie în piaţă, asta va ajuta. Dacă ajutăm băncile sau modele mai ieftine de bănci, avem semnătura electronică, mai multe operaţiuni să se facă electronic, mai ieftin şi asta o să ajute şi dacă uşurăm mutarea clientului - să facem mai simplu pentru un client să se mute de la o bancă la alta. Fie că e o persoană fizica, fie ca e o firmă mică, să-i facem să se mute de la o bancă la alta, asta iar va pune o presiune pe bănci să-şi reducă costurile”, a spus Bogdan Chiriţoiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.