Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful DIICOT face dezvăluiri despre dosarul Sky News: Cum a fost BLOCAT din cauza autorităților britanice

daniel-horodniceanu

Șeful DIICOT Daniel Horodniceanu a declarat că investigațiile în dosarul Sky News, anchetă care îi vizează pe mai mulți jurnaliști ai postului de televiziune britanic, bate pasul pe loc. Anchetatorii români au vrut să-i audieze pe reporterii care în vara anului 2016 au realizat un documentar din care reieșea că prin țara noastră sunt traficate arme pentru teroriști. Procurorii consideră că materialul de presă a fost regizat, iar personajele din reportaj plătite să recite un text. Autoritățile din Marea Britanie au refuzat să dea curs solicitărilor DIICOT.

Întrebat despre stadiul dosarului Sky News, Daniel Horodniceanu a spus că nu avut sprijinul autorităților britanice în acest caz.

Citește și: Un șef din SRI, implicat într-un accident mortal: Ofițerul este cercetat penal, după ce ar fi condus sub influența alcoolului

"Britanicii au refuzat colaborarea cu organele de urmărire penală din România, fără a oferi neapărat o explicație plauzibilă. Noi am încercat pe căi polițienești și prin Eurojust să ținem legătura cu autoritățile britanice pentru că noi considerăm în continuare că cei de acolo au instigat persoanele din România să săvârșească infracțiunile. Din ce știu, românii puși sub acuzare au solicitate acorduri de recunoaștere a vinovăției. Vom vedea ce vom face cu cetățenii britanici, pentru că, până la acest moment, nu avem luată nicio declarație în ceea ce-i privește pe aceștia”, a declarat şeful DIICOT, la interviurile Libertatea LIVE.

Citește și: Mișcare de ultimă oră la Tel Drum: Cine sunt cei cinci acționari ai firmei! Numele lor au fost înscrise la Registrul Comerțului

Jurnaliștii de la Sky News care au realizat reportajul despre traficul de arme din România au fost puși sub urmărire penală de DIICOT pentru transmitere de informații false care ar putea afecta securitatea națională a statului român prin inducerea în eroare a autorităților europene şi pentru inițierea unui grup infracțional organizat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.