Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful diplomației americane: 'Rusia a transformat Marea Neagră într-o zonă de război. Nu vom fi descurajați'

The Wall Street Journal
Antony Blinken

Secretarul de stat al Statelor Unite ale Americii, Antony Blinken, a declarat marți, într-o conferință comună cu ministrul de Externe Bogdan Aurescu, că Rusia a transformat Marea Neagră într-o zonă de război.

„Zona Mării Negre este de o importanță strategică. (...)  Rusia a transformat Marea Neagră într-o zonă de război. Forțele rusești au creat cea mai gravă criză. Am putut totuși să reluăm transporturile pe Marea Neagră. Nu vom fi descurajați. Vom încerca să întărim prezența de la Marea Neagră la Marea Baltică. Lucrăm în mod constant cu aceste țări și NATO pentru a întări strategia la Marea Neagră. Contribuția de 2,5% al PIB pentru Apărare este un angajament ferm. România găzduiește acest comandament NATO de sud-est de importanță mare, o forță de integrare NATO, o brigadă operațională. Zona Mării Negre este o componentă esențială a NATO și nu un lucru static, ci la care conlucrăm”, a spus Blinken.

La rândul său, Bogdan Aurescu a spus că „Marea Neagră are foarte mult potențial”.

„După începerea războiului din Ucraina, considerăm că este foarte relevant să ne gândim care ar fi principalii parametrii ai SUA la Marea Neagră. Apreciez foarte mult deschiderea SUA pentru a aduce în această strategie viziunea statelor de la Marea Neagră inclusiv România. Aceasta va interesa la construirea noii strategii a SUA în acest context. Cred că viziunea României va fi inclusă (în viitoarea strategie, n.red.) și se va ține cont de ea”, a spus ministrul de Externe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.