Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful diplomației poloneze: 'Nu mai există nicio legitimitate a autorităţilor în Belarus, care se află la putere doar pentru că fizic ele pot conduce'

The First News
Zbigniew Rau

Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko nu mai prezintă legitimitate în ochii publicului din ţara sa, a susţinut ministrul de externe polonez Zbigniew Rau (foto), transmite marţi thenews.pl. ''Puteţi vedea că aceste schimbări sunt ireversibile. Nu mai există nicio legitimitate a autorităţilor, care se află la putere doar pentru că fizic ele pot conduce'', a spus şeful diplomaţiei poloneze într-un interviu pentru cotidianul Gazeta Polska Codziennie, informează Agerpres.

Rau a adăugat că Rusia doreşte să păstreze Belarusul în sfera sa de influenţă, dar de asemenea vrea să-şi îmbunătăţească relaţiile cu Occidentul.

"Şi acesta este un paradox. O situaţie extrem de dificilă pentru Putin. Evenimente recente au dus la o discuţie despre proiectul Nord Stream 2 pentru prima dată, chiar şi în Germania'', a accentuat demnitarul polonez.

Într-un interviu pentru Bloomberg TV, premierul polonez Mateusz Morawiecki a afirmat că recenta ameninţare din partea Moscovei cu intervenţia în Belarus şi otrăvirea disidentului rus Aleksei Navalnîi ar trebui să constituie ''alarma finală de trezire'' pentru Germania pentru a renunţa la proiectul energetic Nord Stream 2.

Varşovia se opune de mult timp proiectului Nord Stream 2, care ar permite transportarea unui volum de 55 de miliarde de metri cubi de gaz natural în fiecare an din Rusia către Germania via platforma Mării Baltice, ocolind ţări de tranzit precum Polonia şi Ucraina.

Polonia consideră Nord Stream 2 drept un demers pur politic care ar spori dependenţa Europei de gazul natural rusesc şi i-ar permite Rusiei să exercite presiuni asupra ţărilor de tranzit. Proiectul ar fi în mod special periculos pentru Ucraina, care ar putea fi decuplată de la tranzitul de gaz natural.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.