Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful Gărzii de Mediu publică imagini scandaloase: tone de deșeuri aruncate în bătaie de joc / UPDATE: REPLICA Sarco Serv Făgăraș

Comisarul şef al Gărzii Naţionale de Mediu Octavian Berceanu a scris pe Facebook că la Platforma Nitramonia, Făgăraş în judeţul Braşov sunt mii de tone de deşeuri depozitate într-o pseudostaţie de sortare. Acesta a postat şi un video în acest sens şi a precizat că este sigur că Garda de Mediu va avea treabă în acea zonă.

„Platforma Nitramonia, Făgăraş, jud Braşov. Mii de tone de deşeuri depozitate intr-o pseudostatie de sortare. Levigatul rezultat din fermentarea deseurilor menajere se scurge in sol. Sunt sigur ca Garda de Mediu are de munca in aceasta locaţie”, a scris Octavian Berceanu sâmbătă pe Facebook.

content-image

UPDATE: REPLICA Sarco Serv Făgăraș

În urma imaginilor și informațiilor publicate sâmbătă în mediul online de către domnul Octavian Berceanu și preluate de publicația dumneavoastră, Salco Serv SA vă solicită respectuos să publicați în cel mai scurt timp următorul drept la replică:

Deșeurile de pe platforma fostei Nitramonia Făgăraș au fost ridicate de la populație în decursul a două zile, vineri și sâmbătă – 21 și 22.05.2021. Afirmația domnului Octavian Berceanu privind fermentarea acestora și scurgerea levigatului în sol este eronată, fiind practic imposibil să se întâmple acest lucru într-un timp atât de scurt.

Gunoiul rezidual a fost transportat la depozitul privat FIN ECO Brașov astăzi, 23.05.2021, în conformitate cu legislația în vigoare; singurul loc autorizat din județ unde le putem  transporta și se întâmplă regulat. Cum arată acum platforma puteți vedea în imaginile alăturate.

O altă afirmație făcută de comisarul șef al Gărzii Naționale de Mediu este, de asemenea, eronată. Cantitatea de deșeuri filmată reprezintă conținutul a 8 containere tip Abroll cu un volum de 33 mc fiecare. Adică, aproximativ 80 de tone, nicidecum de ordinul miilor.

Deșeurile care mai există la această oră pe platformă sunt reciclabile. Acestea sunt valorificate după ce se atinge un anumit număr de baloturi, necesar pentru transport.

Mai menționăm că societatea Salco Serv se află în subordinea Consiliului Local – unicul acționar și, în cazul în care sunt necesare schimbări, consilierii locali, inclusiv colegii domnului Octavian Berceanu, sunt singurii care le pot face.

Ne dorim schimbări benefice pentru mediu, motiv pentru care suntem partenerii Primăriei Făgăraș în proiectul „Făgărașul reciclează”, prin care sistemul de gestionare a deșeurilor din oraș urmează să fie schimbat. Faza pilot a acestuia va demara la 1 iunie 2021 – https://www.facebook.com/fagarasulrecicleaza

În prezent, gestionarea fluxurilor de deșeuri din municipiu se realizează în conformitate cu prevederile legale.

Conducerea Societății SC SALCO SERV SA

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.