Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Al doilea discurs al șefului Hezbollah, Hassan Nasrallah. Care este 'temperatura' la granița Libanului cu Israel (video)

old.iranintl.com
Hassan Nasrallah Hezbollah

Șeful puternicei grupări Hezbollah din Liban, Hassan Nasrallah, a declarat sâmbătă că gruparea sa armată a folosit noi tipuri de arme și a lovit noi ținte în Israel în ultimele zile și a promis că frontul din sudul Libanului împotriva inamicului său va rămâne activ, informează Reuters, conform Rador Radio România.

Acesta a fost al doilea discurs al lui Hassan Nasrallah de la începutul războiului dintre Israel și Hamas, în octombrie. În primul său discurs, la începutul acestei luni, el a declarat că există posibilitatea ca luptele de pe frontul libanez să se transforme într-un război în toată regula.

Acum, Hassan Nasrallah a spus sâmbătă că a avut loc "o îmbunătățire" a operațiunilor Hezbollah de-a lungul frontului cu Israelul. "A existat o îmbunătățire cantitativă a numărului de operațiuni, a dimensiunii și a numărului de ținte, precum și o creștere a tipului de arme" - a declarat el într-un discurs televizat.

El a precizat că Hezbollah a folosit o rachetă cunoscută sub numele de Burkan, descriind încărcătura explozivă a acesteia ca fiind între 300 și 500 de kilograme, și a confirmat că grupul a folosit pentru prima dată drone înarmate.

 

 

Hassan Nasrallah a declarat, de asemenea, că Hezbollah a lovit pentru prima dată orașul Kiriat Şmona din nordul Israelului, ca represalii pentru uciderea a trei fete și a bunicii lor, la începutul acestei luni. "Acest front va rămâne activ" - a promis el.

Hezbollah este angajat în schimburi de focuri cu forțele israeliene la frontiera libanezo-israeliană începând din 8 octombrie, iar cel puțin 70 dintre luptătorii săi au fost uciși. De asemenea, mai mulți civili au fost uciși. Dar bombardamentele de tip represalii au fost în mare parte limitate la graniță, iar Hezbollah a lovit în principal ținte militare.

Grupul, fondat de Gărzile Revoluţionare Iraniene în 1982, este vârful de lance al unei alianțe susținute de Teheran, ostilă Israelului și Statelor Unite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.