Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful Inspecției Muncii va fi suspendat după scandalul azilelor. Ce se va schimba în acreditarea centrelor sociale (surse)

Facebook
simona bucura oprescu

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, va emite în cursul zilei de vineri un ordin pentru suspendarea inspectorului general de la Inspecţia Muncii, Dantes Bratu, potrivit unor surse guvernamentale.

"La Inspecţia Muncii a fost dispus un control al corpului de control al Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale. Totodată, a fost declanşată procedura de constituire a comisiei de disciplină. După şedinţa comisiei constituite vineri, prin ordin de ministru, se va trece la suspendarea inspectorului general şi trecerea acestuia pe o poziţie inferioară", au precizat sursele, citate de AGERPRES.

De asemenea, ministrul Muncii va verifica activitatea de politici sociale prin care se face acreditarea şi licenţierea centrelor sociale.

Totodată, până la 31 august, Ministerul Muncii urmează să vină cu un proiect de lege care să reaşeze tot ce ţine de partea de politici sociale, iar licenţierea şi acreditarea nu se vor realiza fără vizită în teren.

Premierul Marcel Ciolacu a cerut joi schimbarea din funcţie a conducerii direcţiilor de asistenţă socială din şapte judeţe, precum şi suspendarea din funcţie a şefului Inspecţiei Muncii.

El a menţionat că în urma controalelor efectuate la nivel naţional au fost identificate probleme grave în activitatea unor centre sociale din judeţele: Arad, Giurgiu, Constanţa, Maramureş, Hunedoara, Teleorman, Vrancea şi în Bucureşti, "mai ales" în Sectorul 1.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.