Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful mercenarilor Wagner: 'Am ucis 38.000 de oameni din rândul personalului inamic!'

Ria Novosti
Evgheni Prigojin

Subunitățile "PMC Wagner", în timpul războiului din Ucraina, au ucis 38.000 de oameni din rândul personalului inamicului, din care 32.000 de oameni pe direcţia Bahmut și Soledar, a declarat, joi, fondatorul "PMC Wagner", Evgheni Prigojin, relatează TASS, potrivit Rador.

"Din prima zi de ostilități și până în prezent, estimarea noastră pentru pierderile inamicului (provocate de către subunitățile PMC Wagner) este de 200 de unităţi, iar morți (pierderi iremediabile) - 38.000 de oameni. Dintre aceştia, 32.000 de oameni au fost ucişi la Bahmut, Soledar și împrejurimile sale în timpul blocării oraşului Bahmut" - a spus acesta. Afirmaţiile lui Prigojin sunt publicate pe canalul Telegram al serviciului.

Astfel de precizări nu au fost confirmate și dintr-o sursă independentă.

Ce spune partea ucraineană despre pierderile rușilor

Purtătorul de cuvânt al armatei ucrainene, Oleksii Dmîtraşkivskii, a declarat duminică noapte la emisiunea de ştiri a televiziunii naţionale că Rusia pierde circa două companii pe zi în încercările sale de a cuceri oraşul Avdiivka, pe frontul de est al Ucrainei.

''Suferă pierderi colosale; în fiecare zi, duşmanul pierde în jur de două companii, dar o ia mereu de la capăt'', a declarat oficialul ucrainean, care a explicat totodată că ''luptele de poziţionare în zona Marinka şi Avdiivka vor continua'' fără mari schimbări, relatează Agerpres.

Forţele ruse - a afirmat Dmîtraşkivskii - obţin uneori rezultate, ''dar toate poziţiile noastre cucerite de duşman sunt recapturate şi recuperate'' de armata ucraineană.

Dmîtraşkivskii a mai informat că, potrivit unor declaraţii făcute de prizonieri de război ruşi capturaţi de ucraineni, comandanţii armatei ruse trimit la luptă soldaţi ''fără nicio pregătire''. ''Pur şi simplu îi trezesc în plină noapte, sub focul mitralierelor, şi îi trimit să atace poziţii'', a afirmat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.