Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful Moldovagaz, întâlnire importantă la Moscova. Discuții despre Tiraspol care nu achită prețul gazelor

stiri.md
vadim ceban

Președintele companiei Moldovagaz, Vadim Ceban, urmează să aibă o nouă întrevedere cu președintele concernului rus Gazprom, Alexei Miller. Acest lucru a fost confirmat chiar de către Vadim Ceban, care a specificat că urmează să discute cu cei de la Gazprom aspectele ce țin de cantitatea de gaze livrate Republicii Moldova, dar și despre datoriile pe care le acumulează cei din stânga Nistrului, conformd deschide.md.

Potrivit șefului de la Moldovagaz, întâlnirea urmează să aibă loc în timpul apropiat.

„Dacă nu săptămâna aceasta, săptămâna viitoare. Eu continui permanent activitatea în domeniul recuperării depline a furnizării de gaze în R. Moldova. Noi avem discuții la nivel corporativ și deocamdată voi pleca eu personal. Dar vom facilita orice întâlnire între reprezentanții Guvernului și cei de la Gazprom”, a declarat Vadim Ceban în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la postul N4.

Potrivit lui Ceban, una din probleme ține și de datoria pe care o acumulează cei din stânga Nistrului.

„Tiraspolul achită pentru transport, dar pentru consum cu părere de rău - nu. Conform contractului, ei sunt datori și semnează că vor achita către Moldovagaz. Când? - așteptăm…

Eu cred că ei nu vor achita, pentru că banii îi utilizează pentru alte destinații și pentru acest lucru este responsabilă administrația de la Tiraspol. De aceea, fără negocieri politice cu ei, această problemă nu se va rezolva. Moldovagaz nu are posibilități să se ducă acolo, ca să recupereze datoriile. Dar cunoscând aspectele de cooperare în domeniul energetic și interdependența care noi o avem cu partea stângă, nu cred că e o problemă doar a Moldovagaz. Aceste discuții cu Gazprom se duc și la nivel de Guvern, în comisiile moldo-ruse”, a mai spus Vadim Ceban.

Menționăm, că în prezent Gazprom livrează Chișinăului o cantitate zilnică de 5,7 mln de metri cubi de gaze. Această cantitate este oferită celor din stânga Nistrului, pentru a primi energie electrică de la MGRES Cuciurgan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.