Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful Orange liniștește clienții - Reţelele de telecomunicaţii pot gestiona creşterea traficului

orange

Reţelele de telecomunicaţii ale Orange sunt capabile să facă faţă creşterii utilizării lor, în condiţiile în care în Franţa oamenii lucrează de acasă după ce au fost impuse restricţii pentru a ţine sub control pandemia de coronavirus (COVID-19), a afirmat vineri directorul general Stephane Richard, transmite Reuters potrivit Agerpres.

"Avem o reţea concepută pentru a absorbi fluxuri considerabile", a declarat şeful Orange, la postul francez de radio RTL, adăugând că folosirea serviciilor de mesaje, cum ar fi WhatsApp, a crescut de cinci ori şi, de asemenea, numărul convorbirilor telefonice a urcat.

Richard a explicat că Orange este în strânsă legătură cu Autoritatea de Reglementare a Telecomunicaţiilor din Franţa pentru situaţia în care ar putea fi necesară limitarea accesului la platformele de streaming, cum ar fi Netflix, pentru a elibera spaţiu în reţea pentru apelurile de urgenţă sau alte priorităţi.

De asemenea, şeful Orange a cerut autorităţilor franceze să pună mai multe măşti la dispoziţia angajaţilor companiei, în special a tehnicienilor, astfel încât ei să poată continua să-şi desfăşoare activitatea.

Joi, comisarul european pentru piaţa internă, Thierry Breton, a făcut apel la responsabilitatea serviciilor de streaming a operatorilor şi a utilizatorilor reţelelor de telecomunicaţii pentru a preveni congestionarea reţelelor de telecomunicaţii şi pentru a asigura accesul la internet.

Executivul comunitar a recomandat ca platformele de streaming să ofere mai degrabă o calitate standard a transmisiei şi să coopereze cu operatorii de telecomunicaţii. Aceştia din urmă ar trebui să ia măsuri preventive şi de atenuare, încurajând utilizatorii să aplice setări care reduc consumul de date, inclusiv utilizarea reţelei Wi-Fi sau reducerea rezoluţiei pentru conţinut.

Şi Vodafone, al doilea operator global de telefonie mobilă, a anunţat miercuri că actuala criză provocată de pandemia de coronavirus a dus la creşterea traficului de date în reţelele sale, cererea crescând deja cu 50% în unele pieţe.

Grupul britanic, care a anunţat şi un plan pentru a menţine serviciile de reţea şi a furniza capacitate pentru funcţiile publice critice din Europa, a precizat că se aşteaptă în continuare la creşterea traficului de date.

Reţelele Vodafone importante din Europa includ Italia şi Spania, ţările cele mai afectate de epidemie de pe continent, precum şi Germania - cea mai mare piaţă a sa - şi Marea Britanie.

Milioane de europeni au fost nevoiţi să lucreze de acasă, testând reţelele şi majorând traficul de date.

Orange şi Vodafone au o prezenţă importantă în România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.