Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful Pentagonului anunță DEZASTRUL: 'SUA nu vor câștiga în Afganistan'

nato.int
NATO in afganistan

Statele Unite ale Americii nu câştigă în Afganistan, a declarat ministrul apărării american Jim Mattis în cadrul unei audieri în Congres, spunând că a elaborat o nouă strategie militară pe care o va prezenta legislatorilor americani până la jumătatea lunii iulie, relatează The Washington Times şi Reuters.

'Noi nu câştigăm în Afganistan acum. Şi vom corecta acest lucru cât mai curând posibil', a spus Mattis într-o audiere în Comisia pentru Serviciile Armate a Senatului american, scrie agerpres.ro.

Citește și: Minte de guvernanți: N-au internet, iar unii nu au nici energie electrică, dar statul îi OBLIGĂ să aibă POS-uri la magazine

'Sper că înţelegeţi dilema pe care ne-o prezentaţi' în fiecare zi în care administraţia Trump amână prezentarea unei noi strategii pentru cel mai lung război al SUA care intră în cel de-al 16-lea an, a afirmat preşedintele comisiei, senatorul republican John McCain.

McCain s-a referit la o deteriorare a situaţiei şi a afirmat că SUA au nevoie urgentă de o 'schimbare de strategie' şi de o creştere a resurselor dacă se doreşte schimbarea situaţiei în Afganistan.

Citește și: Încă un VIOL ZGUDUIE România: O minoră a fost BATJOCORITĂ de doi tineri, care au răpit-o, sechestrat-o și abuzat-o SEXUAL

'Recunoaştem urgenţa situaţiei', a răspuns Mattis.

Cu toate acestea, şeful Pentagonului a subliniat că realizarea unui plan de război pentru Afganistan, fără o cântărire cu atenţie a situaţiei complicate din ţară cu care se confruntă comandanţii americani şi ai NATO, ar putea face ca situaţia să se înrăutăţească.

Citește și: Ea e poștărița care a ascuns, în apartamentul său, DOUĂ TONE de scrisori nelivrate

Reuters a informat la sfârşitul lunii aprilie că administraţia Trump doreşte o suplimentare a efectivelor din Afganistan cu 3.000 până la 5.000 de militari. În prezent 8.400 de membri ai armatei americane se află desfăşuraţi în Afganistan având rolul de a consilia forţele afgane şi de a conduce operaţiuni antiteroriste.

Declaraţiile lui Jim Mattis survin la o zi după ce Pentagonul i-a identificat pe cei trei militari americani ucişi de un soldat afgan la sfârşitul săptămânii trecute în provincia Nangarhar din estul ţării.

Citește și: Noi detalii despre boala Denisei Manelista: Mama artistei anunță că are CANCER în tot corpul .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.