Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful politicii externe a UE condamnă violențele de la protestul din Bruxelles. Cel puţin 70 de persoane au fost arestate

atlanticcouncil.org
Josep Borrell Fontelles, Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe

Înaltul reprezentant al UE pentru afaceri externe şi politica de securitate, Josep Borrell, a condamnat violenţele şi distrugerile din timpul unui protest masiv desfăşurat duminică la Bruxelles împotriva măsurilor sanitare ale autorităţilor belgiene, potrivit DPA, scrie AGERPRES.

În violenţele care au izbucnit au fost sparte geamuri ale birourilor Serviciului de Acţiune Externă al Uniunii Europene, principalul organism diplomatic al acesteia. Josep Borrell a postat pe Twitter o fotografie a unui geam spart şi a mulţumit poliţiei pentru intervenţie.

''Condamn cu fermitate distrugerile şi violenţele fără sens de la manifestaţia de astăzi de la Bruxelles'', a scris el, citat de DPA.

O mulţime de aproximativ 50.000 de persoane a ieşit duminică în stradă la Bruxelles pentru a protesta împotriva măsurilor de sănătate ale autorităţilor belgiene, acţiunea degenerând în violenţe chiar în cartierul european al oraşului. Demonstranţii au aruncat cu obiecte în poliţie şi au vandalizat unele clădiri, determinând poliţia să răspundă cu gaze lacrimogene şi tunuri cu apă.

Cei prezenţi la miting au arborat steaguri germane, franceze şi poloneze, printre altele, scrie DPA, în timp ce AFP relatează că au fost văzute şi steaguri româneşti.

Cel puţin 70 de persoane au fost arestate în timpul protestului, pentru posesie de obiecte periculoase sau interzise sau pentru deteriorarea proprietăţii, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei.

Trei poliţişti şi 12 protestatari au fost transportaţi la spital, dar niciunul nu a suferit răni grave.

Protestul a fost organizat de mai multe grupuri europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.