Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful Poliției Câmpia Turzii care a refuzat testarea cu aparatul etilotest avea alcool în sânge

www.lapresse.ca
băutură, alcool

Șeful Poliției Câmpia Turzii, Dorel Florian Fodorean, care, oprit în trafic, a refuzat testarea „din motive medicale”, avea alcool în sânge. Rezultatele analizelor de laborator au indicat o îmbibație alcoolică sub 0,80 mg/l alcool pur în sânge, sub limita prevăzută de Codul penal ca fiind infracțiune, anunță Inspectoratul de Poliție Județean Cluj, potrivit Mediafax.ro.

Astfel, polițistul va fi sancționat contravențional, iar verificările disciplinare vor continua.

„Inspectoratul de Poliție Județean Cluj a declarat, în nenumărate rânduri, toleranță zero față de consumul de alcool la volan, iar de fiecare dată au fost luate măsuri dure în asemenea cazuri, prin urmare, și în situația dată vor fi luate măsuri ferme, cu atât mai mult cu cât persoana în cauză are calitatea de polițist, organ de aplicare a legii, care veghează respectarea acesteia”, arată polițiștii clujeni.

Potrivit unui comunicat anterior al IPJ Cluj, polițiștii au depistat joi seara un șofer în vârstă de 50 de ani, din Câmpia Turzii, în privința căruia exista suspiciunea că băuse.

Citește și: Câștigarea primăriei Capitalei îl face pe Ludovic Orban să-și calce pe orgoliu! Ce lideri PNL sunt bagați în sondaje

„Bărbatului i s-a solicitat să se supună testării cu aparatul alcooltest, însă din motive medicale a refuzat. Prin urmare, acesta a fost condus la unitatea medicală unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii existenței/inexistenței alcoolemiei în sânge. Întrucât persoana în cauză are calitatea de polițist, în paralel se efectuează o anchetă internă, conducerea inspectoratului dispunând cercetarea disciplinarea a acestuia”, se arăta în comunicatul IPJ Cluj.

Surse judiciare au declarat, corespondentului MEDIAFAX, că polițistul respectiv este șeful Poliției Câmpia Turzii, comisar șef Dorel Florian Fodorean.

„Bărbatul emana halenă alcoolică și va fi audiat în cadrul dosarului penal deschis pe numele său. Se așteaptă și rezultatele analizelor biologice de la spital”, au spus sursele citate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.