Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful prezidiului Adunării Supreme a Poporului din Coreea de Nord a fost primit la Kremlin

www.businesskorea.co.kr
Rusia Coreea de Nord

Kim Yong Nam, şeful prezidiului Adunării Supreme a Poporului din Coreea de Nord, a fost primit joi la Kremlin de președintele rus, Vladimir Putin. Cu această ocazie oficialul nord-coreen i-a înmanat președintelui rus un mesaj scris din partea liderului nord-coreean Kim Jong Un.

În cadrul întalnirii, şeful statului rus  a salutat derularea cu succes a summitului dintre preşedintele american Donald Trump şi omologul său nord-coreean, marţi în Singapore şi a apreciat că această întâlnire a îndepărtat perspectivele unui conflict militar major în Peninsula Coreeană.

'Întreaga lume era extrem de îngrijorată şi situaţia creată acolo (în Peninsula Coreeană) putea să ducă la consecinţe foarte grave, inclusiv la un conflict militar major', a afirmat şeful statului rus, opinând că, în urma summitului din Singapore, 'acest scenariu nefavorabil s-a îndepărtat şi au apărut perspective pentru rezolvarea tuturor problemelor prin mijloace paşnice şi diplomatice'.

Anterior, preşedintele rus i-a transmis liderului nord-coreean prin acest oficial o invitaţie pentru efectuarea unei vizite în luna septembrie în Rusia.

Invitaţia trimisă de Putin lui Kim de a efectua o vizită în Rusia vine la câteva zile după summitul istoric între preşedintele SUA, Donald Trump, şi liderul nord-coreean în Singapore, în cadrul căruia cei doi lideri au semnat o declaraţie comună în care Phenianul se angajează pentru o ''denuclearizare completă în Peninsula Coreeană', relateaza agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.