Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful PSD anunță că PSD are soluția de a impune un guvern dacă vor câștiga alegerile și președintele le va refuza premierul: Nu suspendarea va fi soluția

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, anunţă că, dacă PSD va fi partidul cu cel mai mare număr de voturi la alegerile parlamentare din 6 decembrie, PSD va merge la Palatul Cotroceni cu o propunere de premier, dar şi cu o listă de semnături care să arate că PSD va putea forma o majoritate care să asigure un vot pentru guvernul propus de acel premier. Liderul PSD respinge ideea unei eventuale suspendări a preşedintelui în situaţia în care acesta refuză să desemneze un premier propus de PSD.

Vezi și: Maia Sandu a câștigat alegerile, dar funcția prezidențială a fost lăsată fără funcții. Serviciul Secret moldovean a trecut în subordinea Parlamentului

"Sub nicio formă PSD nu va face un guvern cu PNL, dar aştept să văd dacă preşedintele respectă Constituţia când PSD va câştiga alegerile şi atunci avem o soluţie pentru acest lucru, nu neapărat o soluţie cu suspendarea, ceea ce consider că ar fi o aberaţie politică într-un moment şi aşa de criză, şi aşa în care românii sunt atât de încercaţi”, a declarat Marcel Ciolacu, joi seară, la Antena 3.

Întrebat care este soluţia pe care o ia în calcul, liderul PSD a explicat că vrea să prezinte preşedintelui şi o listă cu semnături din partea celor care ar constitui majoritatea care să susţină premierul propus de social-democraţi.

Vezi și: Organizatorul orgiei de la Bruxelles rupe tăcerea: Unii au crezut că polițiștii sunt `de recuzită`

"Eu am spus, ca şi român, nu consider oportună o eventuală suspendare a preşedintelui ţinând cont de contextul actual prin care trece România în acest moment şi îmi menţin această părere, că nu aşa se abordează lucrurile. Soluţia cea mai bună când mergem cu propunerea de prim ministru vom merge şi cu semnăturile pentru a demonstra o majoritate preşedintelui României pe care o vom avea în Parlamentul României. În acel moment este evident că avem voturile necesare şi preşedintele va fi obligat să facă acest lucru. Haideţi să ajungem în acel moment!”, a adăugat preşedintele PSD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.