Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful secției ATI din Iași: Este foarte aproape momentul când vom alege între pacienți

spitalmilitarsb.ro
terapie intensiva ATI

Florin Roșu, șeful sectiei de terapie intensiva (ATI) din Spitalul de boli infectioase din Iasi, unde sunt tratati bolnavii care au facut cele mai severe forme de COVID-19, a declarat marți la Antena 3 că scenariul Spaniei sau Italiei se apropie de Romania.

„Trecem printr-o perioada nu dificila, foarte dificila. Daca nu ne vom da toti  mana cu mana sa trecem peste perioada aceasta, perioada de cumpana se va prelungi. In Iasi, daca discutam de pacientul care are nevoie de ingrijire ATI, lucram la capacitate maxima. Situatia Spaniei, Italiei, se apropie din ce in ce mai mult de noi.

Pana acum am reusit sa gestionam cazurile care aveau nevoie de ATI si nu am ajuns in situatia sa alegem intre pacienti. Ne dorim sa nu ajungem  in situatia asta. Nu ne aflam in situatia asta acum, dar momentul este foarte aproape.  In cazul in care vom ajunge, vom face comisii medicale, nu poate decide un singur medic viata unui om si vom alege pacientul care are cele mai mai mari sanse sa treaca peste aceasta epidemie dificila. Speram sa nu ajungem in aceasta situatie.

Eu anul asta n-am avut concediu si sunt convins ca nic nu voi avea. Nu-i nicio problema, stiu ce meserie mi-am ales. Dar asistentele, infiermierele, din punct de vedere psihologic, emotional, personalul medical este pe final de capacitate de munca. Si din nefericire nu observam acea luminita de la capatul tunelului”, a declarat Florin Roșu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.