Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful Serviciului de informații al Moldovei: Vom avea un număr mare de ruși care vin la noi

stiri.md
Alexandru Musteață

Ne-am putea aștepta la o creștere a numărului de cetățeni ruși care vin în Republica Moldova și, totodată, mai mulți moldoveni stabiliți în Rusia ar putea reveni în țară.

O spune directorul Serviciului de Informații și Securitate, Alexandru Musteață, potrivit căruia există această posibilitate, în contextul mobilizării parțiale anunțate de Putin. Declarațiile au fost făcute în cadrul ediției din 29 septembrie a emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

„Primul risc este că vom avea un număr mai mare de cetățeni care pleacă din Federația Rusă spre Republica Moldova și, în primul rând, este diaspora noastră care este acolo. Mulți din ei au și cetățenia Federației Ruse și atunci, posibil, s-ar încadra în această mobilizare anunțată. A doua categorie sunt cetățeni ai Federației Ruse care pleacă de acolo și caută să ajungă în Republica Moldova.

Noi anticipăm că vom avea un număr în creștere al acestor persoane care vor să vină fie pe calea aerului, fie pe cale terestră. Dacă sunt cetățeni ai Republicii Moldova, pot călători pe teritoriul UE până ajung la noi”, a precizat Musteață.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.