Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful serviciului de informații militare ucrainene recunoaște că rușii avansează la Avdiivka

news.ro
Kirilo Budanov

Șeful serviciilor de informații militare ucrainene (HUR), Kyrylo Budanov, a declarat la 30 ianuarie la televiziunea națională că ofensiva în curs a Rusiei în Ucraina se va epuiza la începutul primăverii anului 2024. Budanov a spus că actuala ofensivă nu a înregistrat niciun progres semnificativ de la începutul ei, în noiembrie 2023.

Potrivit Statului Major General ucrainean, trupele rusești încearcă să avanseze în zonele Kupiansk, Lyman, Bakhmut și Avdiivka din estul Ucrainei. Budanov a recunoscut că trupele ruse au făcut "unele progrese" în apropiere de Avdiivka, unde Moscova suferă pierderi grele în încercarea de a încercui orașul de pe linia frontului, aflat la doar câțiva kilometri de Donețkul ocupat. "Dar nu este ceea ce se așteptau, nici măcar pe aproape", a spus Budanov.

Potrivit lui Budanov, Rusia și-a stabilit obiectivul de a ajunge la granițele administrative ale zonelor Donețk și Luhansk, ajungând rapid la râul Chornîi Zherebeț. "Undeva la începutul primăverii, ofensiva (Rusiei) va fi complet epuizată. Noi facem o mișcare, inamicul face o mișcare. Acum este rândul inamicului. Acesta se va încheia, iar apoi va începe al nostru", a spus el.

Context

În ultimele săptămâni, Kievul a avertizat că Rusia își intensifică atacurile în jurul orașului Kupiansk, urmărind să încercuiască și să captureze acest centru logistic cheie din regiunea Harkov. Armata ucraineană a confirmat la 21 ianuarie retragerea din Krokhmalne, un sat situat în apropierea granițelor administrative ale regiunilor Harkov și Luhansk, afirmând că pierderea acestuia nu are niciun impact strategic. Cu toate acestea, forțele armate ucrainene au negat afirmațiile Rusiei cu privire la capturarea Tabaivka, un alt sat din regiunea Kharkiv, nu departe de Kupiansk.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.