Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful SIIJ se pensionează, la câteva zile după adoptarea legii de desființare a Secției

CSM

Secția pentru procurori a CSM a aprobat în ședința de marți, 8 martie, cererea de pensionare a procurorului Nicolae Marin, procuror șef adjunct al Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) și a transmis președintelui Iohannis propunerea de eliberare din funcție. În lipsa unui procuror șef, Marin conducerea de aproape trei ani SIIJ.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii l-a numit, pe 4 iunie 2019, pe procurorul Nicolae Marin în funcţia de procuror-şef adjunct al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, în locul Adinei Florea.

Nicolae Marin a fost numit procuror în cadrul SIIJ începând cu data de 1 martie 2019. Marin Nicolae venea din secţia a II-a a DNA, secţia de investigare a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie. Procurorul a fost unul dintre cei care au depus plângeri la Inspecţia Judiciară împotriva Laurei Codruţa Kovesi, alături de Iorga Moraru şi Ţuluş, după episodul cu supunerea procurorilor din subordine la testul poligraf.

După plecarea Laurei Codruţa Kovesi de la şefia DNA, Nicolae Marin a ocupat, timp de şase luni, funcţia de procuror-şef al DNA Ploieşti, înlocuindu-l în această funcţie pe Lucian Onea.

Pe 28 februarie, Senatul a adoptat, în plen, în calitate de for decizional, proiectul de lege al Guvernului privind desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie. Proiectul de act normativ, iniţiat de Ministerul Justiţiei şi adoptat de Camera Deputaţilor pe 21 februarie, prevede că SIIJ se desfiinţează, iar competenţele sale vor fi preluate de Parchetele obişnuite, cauzele urmând să fie instrumentate de procurori anume desemnaţi.

Legea de desființare a SIIJ a fost atacată la CCR de USR și AUR. Sesizările urmează să fie dezbătute de CCR în ședința de miercuri, 9 martie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.