Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful sindicatului poliţiştilor germani cere controale la frontiera cu Polonia din cauza migranţilor

Agerpres - Reuters
migranti germania

Şeful sindicatului poliţiştilor germani, Heiko Teggatz, a cerut instituirea de controale temporare la frontiera cu Polonia, transmite dpa, citând ediţia de luni a cotidianului de mare tiraj Bild, potrivit Agerpres.

Într-o scrisoare trimisă ministrul de interne Horst Seehofer, Teggatz afirmă că astfel de controale temporare sunt necesare din cauza numărului mare de intrări neautorizate pe la graniţa cu Polonia şi a riscurilor sanitare implicate pentru angajaţii poliţiei federale.

Numărul persoanelor reţinute la frontieră a crescut dramatic în ultimele luni, a menţionat liderul sindical în scrisoarea citată de Bild.

Guvernul german poate preîntâmpina un 'colaps' la frontiere precum cel din 2015 doar prin introducerea de controale temporare, a argumentat Heiko Teggatz.

'Colegii noştri sunt expuşi de asemenea unui risc considerabil pentru sănătate, dat fiind că infectările cu SARS-CoV-2 sunt încă foarte ridicate, în special în ţările de origine ale migranţilor (Irak, Siria, Yemen, Iran, Afganistan etc.), şi sunt doar foarte rar înregistrate de autorităţi', a adăugat el.

În replică la sancţiunile impuse de Uniunea Europeană, preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a declarat în luna mai că Minskul nu îi va mai stopa pe migranţii ilegali care folosesc teritoriul ţării ca rută de tranzit.

Ulterior s-au înmulţit tentativele de trecere frauduloasă la graniţele externe ale UE cu Belarus şi la frontiera polono-germană.

State UE l-au acuzat pe Lukaşenko că încurajează în mod deliberat migranţi din zone de criză, iar Polonia, Letonia şi Lituania şi-au întărit securitatea la frontiere.

Autorităţile din landul german estic Brandenburg au afirmat săptămâna trecută că se aşteaptă, doar în această lună, la un aflux de peste 3.000 de migranţi, majoritatea din Orientul Mijlociu, de pe această rută.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.