Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful spionilor ruși explică gestul care a pus pe gânduri Occidentul: 'Este o decizie absolut logică, fermă și corectă'

SVR
Serghei Narîşkin

Decizia de suspendare a participării Rusiei la Tratatul privind măsurile pentru reducerea și limitarea în continuare a armelor strategice ofensive (START, START-3) s-a dovedit a fi o surpriză pentru Occident, dar este un pas absolut logic și corect, a declarat directorul Serviciului de Informații Externe (SVR) al Rusiei, Serghei Narîşkin, informează TASS, relatează Rador.

"Pentru ele (țările occidentale) aceasta este o surpriză, dar, în opinia mea, (suspendarea participării Rusiei la Noul Tratat START) este o decizie absolut logică, fermă și corectă" - a spus Narîşkin, într-un comentariu oferit postului de televiziune "Rossia-1", răspunzând la o întrebare a jurnalistului Pavel Zarubin.

Context

Amintim că, marți, președintele rus Vladimir Putin, într-un mesaj adresat Adunării Federale, a declarat că Rusia își suspendă participarea la START, dar nu se retrage din acesta. Președintele rus a subliniat că, înainte de a reveni la discutarea chestiunii continuării activităţii în cadrul tratatului, partea rusă trebuie să înțeleagă ea însăşi modul în care START va lua în considerare arsenalele nu numai ale Statelor Unite ale Americii, ci și ale altor puteri nucleare NATO - Marea Britanie și Franța. Duma de Stat, în cadrul unei reuniuni de miercuri, a adoptat în unanimitate legea privind suspendarea participării Rusiei la Tratatul START.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.