Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șefului serviciului de informații al Moldovei: Războiul din Ucraina a schimbat prioritățile SIS

SIS
Alexandru Musteața

Odată cu declanșarea războiului de Federația Rusă în Ucraina, Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova și-a schimbat prioritățile, a precizat directorul instituției, Alexandru Musteața, într-un interviu pentru Platforma Inițiative de Securitate și Apărare.

Potrivit lui, după 24 februarie, exista un risc foarte mare ca armata rusă să ajungă până la frontiera Republicii Moldova, chiar și să preia controlul asupra unor regiuni ale țării, transmite radiomoldova.md.

Alexandru Musteața a mai declarat că în prezent principalele pericole pentru Republica Moldova sunt cele neconvenționale, cum ar fi cel energetic sau informațional.

„Vedem și ultimile mișcări din regiunea Herson, atunci focusul s-a reorientat spre pericole neconvenționale, securitatea energetică. Or, atunci când ai un singur furnizor de gaze, de care depinzi, și energie electrică, e o vulnerabilitate foarte mare, mai ales când producerea de energie electrică se află în gestiunea unei entități aflate în afara zonei de control constituțional a Guvernului de la Chișinău. De asemenea, există aspectul de securitate economică și financiară, or noi monitorizăm foarte atent ce se întâmplă pe domeniul financiar-bancar, pentru a nu admite materializarea unor riscuri care ar putea duce la căderea sistemului financiar-bancar”, a explicat Alexandru Musteața.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.