Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Egipt- Liderul jihadist Hesham Ashmawi a fost executat

Operation World
Egipt harta

Liderul jihadist egiptean Hesham Ashmawi, fost ofiţer al forţelor speciale care a întors armele împotriva autorităţilor, a fost executat miercuri, a anunţat purtătorul de cuvânt al armatei Egiptului pe pagina sa de Facebook, informează AFP potrivit Agerpres.

Un tribunal din Cairo a condamnat luni la pedeapsa cu moartea 37 de inculpaţi, printre care pe Hesham Ashmawi, pentru acuzaţii legate de terorism.

Ashmawi, fost ofiţer în armata egipteană, a fost arestat în oraşul libian Derna, un bastion al miliţiilor islamiste, la sfârşitul lui 2018 şi predat autorităţilor egiptene în mai 2019.

Inculpaţii au fost condamnaţi pentru apartenenţă la gruparea insurgentă Ansar Beit al-Maqdis, cunoscută în prezent ca 'Provincia Sinai', afiliată Statului Islamic şi activă în Sinaiul de Nord.

Ei au fost acuzaţi de comiterea a 54 de infracţiuni, printre care omoruri, spionaj în favoarea unor organizaţii străine precum mişcarea palestiniană Hamas, sabotarea instituţiilor statului şi încălcarea drepturilor cetăţenilor.

În noiembrie, Ashmawi a fost condamnat la moarte prin spânzurare într-un alt caz de terorism, în care a fost acuzat de plănuirea în 2013 a unei tentative de asasinat împotriva ministrului de interne de la acea vreme, Mohammed Ibrahim.

Ashmawi a mai fost acuzat de implicare într-o serie de atacuri împotriva forţelor de securitate egiptene înainte de a se refugia în Libia la sfârşitul lui 2017.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.