Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Egiptul cere includerea Hamas în scenariul post-război - Eliminarea Hamas este nerealistă

euractiv.com
hamas gaza

Orice discuție despre îndepărtarea completă a Hamas și a Jihadului Islamic Palestinian de pe scena politică postbelică din Gaza nu este realistă și ar fi mai bine să luptăm pentru un consens asupra structurii politice a Fâșiei, spune o sursă egipteană pentru ziarul qatar Al. -Araby Al-Jadid (Noul Arab).

Sursa, care este familiarizată cu procesul de negocieri mediat de Cairo pentru a formula o viziune postbelică pentru Gaza, spune că administrația americană a făcut presiuni pentru un scenariu care să nu includă Hamas și insistă să se găsească o soluție pentru viitoarea administrație a Gaza. înainte de încheierea războiului, într-un mod care să asigure securitatea Israelului și să prevină repetarea asaltului din 7 octombrie.

Cairo, adaugă sursa, a încercat să elaboreze o propunere care să nu excludă Hamas, ci mai degrabă să îl includă ca partener, dar nu ca actor principal, cu un mecanism de supraveghere a activităților sale.

Săptămâna aceasta, Cairo a prezentat conducerii Hamas un plan în trei etape pentru a pune capăt războiului și a transfera treptat controlul asupra Gazei unui guvern tehnocrat palestinian, dar oferta a fost respinsă de grupul terorist.

Cu toate acestea, Egiptul a continuat negocieri cu toate părțile relevante pentru a ajunge la o soluție convenită pentru Gaza după război. Sursa egipteană relatează că o delegație israeliană și o delegație a Autorității Palestiniene au vizitat Cairo în urmă cu două zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.