Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Egiptul a adoptat o lege privind combaterea traficului cu migranţi către Europa

newsfirst.lk
egipt turcia

Egiptul a adoptat luni o lege privind combaterea traficului cu persoane ca urmare a unei mari creşteri a numărului de migranţi care pleacă de pe ţărmurile sale de la Marea Mediterană în călătorii adesea periculoase către Europa, relatează Reuters. Legea, adoptată de către parlamentul de la Cairo, reprezintă primul mare pas oficial întreprins de către Egipt, cea mai mare naţiune arabă, către punerea la punct a unei strategii de combatere a ceea ce a devenit o industrie crescândă de trafic cu persoane de-a lungul coastelor sale nordice.

Noua lege prevede pedepse cu închisoarea şi amenzi pentru cei care sunt găsiţi vinovaţi pentru traficul cu potenţiali migranţi sau pentru cei care acţionează ca intermediari. Ea impune, de asemenea, pedepse cu închisoarea pentru cei care le oferă adăpost migranţilor traficaţi, îi aduce, îi transportă sau le facilitează în vreun fel călătoria. În timp ce se încearcă combaterea acestui tip de comerţ profitabil, noua lege conţine şi dispoziţii privind protecţia drepturilor migranţilor la tratament umanitar, acces la servicii medicale şi la asistenţă juridică, o atenţie specială fiind acordată femeilor şi copiilor. Egiptul avea o lege împotriva traficului cu fiinţe umane, dar noua lege se ocupă în special de migraţii ilegali.

Reuters aminteşte că, luna trecută, o navă cu circa 450 de persoane la bord s-a răsturnat în largul coastelor egiptene: 202 trupuri neînsufleţite au fost recuperate din apele mării şi 169 de persoane au fost salvate. Circa 320 de migranţi şi refugiaţi s-au înecat în largul insulei greceşti Creta în iunie şi supravieţuitorii au afirmat că ambarcaţiunea lor plecase din Egipt. Organizaţia Internaţională pentru Migraţii (OIM) indica în septembrie că peste 3.200 de migranţi şi-au pierdut viaţa în timp ce încercau să traverseze Marea Mediterană în acest an, iar alte peste 300.000 au reuşit să ajungă pe ţărmurile europene. Peste un milion de migranţi originari din Orientul Mijlociu, Africa şi Asia au intrat în Europa în 2015, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.