Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Egiptul a lansat o vastă operațiune militară în Sinai

sinai

Armata egipteana a anuntat ca a lansat marti o 'vasta operatiune militara' în Sinai, bastion al jihadistilor raliati gruparii Statul Islamic (SI), operatiune în timpul careia a ucis 29 de teroristi, dar a si pierdut doi soldati ai sai, informeaza AFP.

Armata, care se confrunta cu regularitate cu atacuri sângeroase în aceasta peninsula desertica ce se învecineaza cu Israelul si Fâsia Gaza, anunta aproape zilnic ca a ucis si capturat numerosi jihadisti de când a lansat o ofensiva în vara lui 2012, însa aceste bilanturi ce provin de la surse independente sunt imposibil de verificat.

'Elemente ale armatei si politiei au lansat, în zori, operatiunea militara 'Dreptul Martirului', în vederea eliminarii teroristilor la Rafah, Sheikh Zouweid si Al-Arich, în nordul peninsulei Sinai', a anuntat armata egipteana într-un comunicat difuzat pe contul sau de Facebook si de televiziunile publice.

'Douazeci si noua de necredinciosi au fost ucisi si un anumit numar de vehicule si echipamente ale lor au fost distruse, în timp ce un ofiter si un militar au fost ucisi, iar alti patru militari au fost raniti', continua comunicatul.

Sinai este principalul bastion al miscarii jihadiste care s-a autointitulat Provincia Sinai a SI, grupare ce a revendicat majoritatea atentatelor si atacurilor de tip comando în care au fost ucisi numerosi soldati si politisti, în decurs de peste doi ani.

Acest val de atentate a început în iulie 2013, dupa ce armata l-a destituit si arestat pe presedintele islamist Mohamed Morsi si a lansat represalii împotriva sustinatorilor primului sef al statului egiptean ales democratic.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.