Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Egiptul intervine în problema Fâșiei Gaza. Președintele egiptean face declarații înainte de reuniunea Ligii Arabe

https://www.aljazeera.com

Preşedintele egiptean Abdel Fattah al-Sissi a dat asigurări miercuri seara că este "în contact" cu israelienii şi palestinienii, în contextul confruntărilor sângeroase survenite săptămâna aceasta la frontiera între Fâşia Gaza şi Israel, informează joi AFP, preia Agerpres.

Forţele israeliene au ucis luni aproape 60 de manifestanţi palestinieni şi au rănit alţi 2.500, în timpul protestelor de-a lungul frontierei cu Fâşia Gaza. Aceste proteste au survenit în ziua inaugurării la Ierusalim a Ambasadei SUA în Israel.

Vezi și: Conflictul de Gaza evoluează. Armata israeliană a trecut la faza următoare de luptă contra rebelilor

Abdel Fattah al-Sissi, care a susţinut un discurs în cadrul unei conferinţe asupra tineretului organizată la Cairo şi retransmisă la televiziune, a dat asigurări că este "în contact cu israelienii şi palestinienii pentru ca această vărsare de sânge să înceteze".

"Doresc sa le transmit fraţilor noştri palestinieni mesajul (prin care îi îndemn) ca protestele împotriva deciziei SUA să nu îi împingă la acţiuni care ar putea face şi mai multe victime", a declarat Al-Sissi. Totodată, Al-Sissi a cerut Israelului să ţină cont de "vieţile palestinienilor", calificând reacţia acestora din urmă "legitimă".

Egiptul este, împreună cu Iordania, singura ţară arabă care a încheiat un tratat de pace cu Israelul. Cairo este de asemenea implicat în negocierile menite să ducă la reconciliere interpalestiniană, între mişcarea Hamas, care conduce Fâşia Gaza, şi Fatah, la putere în Cisiordania.

Miniştrii de externe ai ţărilor arabe vor avea o reuniune extraordinară joi, la sediul Ligii Arabe de la Cairo, pentru a discuta despre măsurile care ar trebui luate în urma acestor evenimente.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.