Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ei sunt campionii la traseim politic din Parlamentul României

Traseism_politic

Traseismul politic, mai ales în Parlament, este unul dintre cele mai răspândite fenomene. De la an la an, mulţi parlamentari aleg să-şi părăsească partidul pe listele căruia au fost aleşi. Unul din cinci parlamentari a schimbat cel puţin o dată partidul în această legislatură, relatează Antena3. Câţiva dintre aleşi au trecut şi prin patru sau cinci formaţiuni politice, însă campioni la traseism sunt de departe cei din UNPR.

Tăriceanu vs. DNA. Președintele Senatului a ajuns la ÎCCJ

Unul dintre cei mai cunoscuţi deputaţi care a îmbrăţişat aproape toate doctrinele este Marin Anton, cunoscut ca fiind cel mai bogat om din fostul Guvern Boc cu o avere de peste 10 milioane de euro. Anton şi-a început cariera politică la PNL, a trecut apoi la PDL în vremea când a intrat la guvernare şi a revenit în rândurile liberalilor după venirea USL la putere. Ulterior, Marin Anton s-a înscris în PMP unde a activat timp de un an, apoi a intrat în UNPR tot pentru un an, iar acum a revenit la PNL.

Un alt parlamentar cu o colecţie de carnete de membru este deputatul Radu Popa, fost consilier al fostului premier Victor Ponta. A intrat în Parlament pe listele fostului PP-DD, s-a mutat la PSD, l-a părăsit pe Ponta pentru Geoană, apoi pe Geoană pentru Vanghelie, iar mai nou s-a înscris în partidul lui Băsescu.

PROGNOZA METEO: Cum va fi vremea în weekend

Deputatul Tudor Ciuhodaru ocupă un loc destul de sus în topul migratorilor politici. După ce a făcut câte un popas la PP-DD, PC şi UNPR, s-a întors în PSD, primul său partid.

La rândul său, Liviu Codârlă şi-a început parcursul parlamentar la PRM, a trecut la PDL, s-a transferat la PP-DD, a încercat cu UNPR, iar pentru moment s-a oprit la PSD.

Liliana Mincă este un alt exemplu de căutător al fericirii politice. S-a lansat în PC, a candidat pe listele PP-DD, a schimbat apoi cu UNPR, iar recent s-a înscris în PSD.

Cei mai importanţi lideri politici, care au traversat de la un partid la altul, sunt deputaţii Radu Stroe, Ovidiu Silaghi sau Mihai Stănişoară și lista poate continua cu Tudor Barbu, Ionel Agrigoroaiei, Ciprian Rogojan sau senatorul Neagu Mihai.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.