Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ei sunt noii șefi ai FIFA și UEFA: Au mari probleme legate de corupție

fifa

Camerunezul Issa Hayatou și spaniolul Angel Maria Villar vor prelua, conform regulamentelor în vigoare, interimatul în fruntea organizațiilor FIFA și respectiv UEFA, după suspendarea de 90 zile dictată de Comisia de etică a FIFA împotriva președinților Joseph Blatter și Michel Platini, relatează Reuters.

Statutul FIFA prevede ca vicepreședintele cel mai venerabil să asigure interimatul, iar în acea poziție se află camerunezul Hayatou, președintele Confederației africane de fotbal (CAF). La UEFA, vicepreședintele Angel Maria Villar este cel mai bine poziționat să-l înlocuiască temporar pe Michel Platini.

Villar, 65 ani, este subiectul unei investigații a Comisiei de etică a FIFA privind candidatura comună a Spaniei și Portugaliei la CM 2018, dar comisia independentă nu poate confirma sau dezminte o asemenea anchetă.

Hayatou, 69 ani, a fost mustrat în 2011 de Comisia de etică a CIO, după ce s-a confirmat că a fost pe statul de plată al fostei companii de marketing International Sport and Leisure în 1995.

CIO a susținut că oficialul camerunez se afla într-un conflict de interese, dar Hayatou a susținut că nu a greșit cu nimic și nu a primit niciun ban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.