Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ei sunt RUȘINEA alegerilor locale: Doi candidați PMP care se vedeau primari au primi UN SINGUR VOT

Inquam Photos/ Octav Ganea
alegeri locale 2020 vot

Candidaţii PMP la funcţia de primar în comunele Grădinari şi Optaşi-Măgura au obţinut câte un singur vot, iar cel din comuna Şopârliţa a obţinut două voturi, deşi listele de candidaţi ale partidului pentru consiliile locale în cele trei comune cuprind mai multe nume şi au fost votate de mai multe persoane, potrivit rezultatelor parţiale publicate de Autoritatea Electorală Permanent, conform Agerpres.

Având în vedere numărul voturilor obţinute de cei trei candidaţi, este posibil ca aceştia să nu fi reuşit să obţină voturi nici de la colegii lor de partid alături de care au candidat pe aceeaşi listă pentru mandate de consilieri locali.

În comuna Grădinari, candidatul pentru funcţia de primar Marius Oprea (PMP) a avut un singur vot, iar pentru lista de candidaţi a PMP la Consiliul Local Grădinari au fost şapte voturi, deşi lista cuprinde numele a 14 candidaţi, cu Marius Oprea pe prima poziţie. Rezultatele indică faptul că o parte dintre candidaţii pentru mandatele de consilier local nu s-au votat pe ei înşişi.

Citește și: Mesaj devastator al tatălui unui tânăr ucis la Colectiv, după ce Cristian Piedone a ieșit primar: Fă acest lucru și eu te voi ierta .

O situaţie similară este şi în localitatea Optaşi-Măgura, unde pentru candidatul PMP la funcţia de primar, Radu Florea, a fost un singur vot şi pentru lista de candidaţi PMP pentru consiliul local au fost opt voturi. Pe lista PMP pentru Consiliul Local Optaşi-Măgura au fost 12 candidaţi, pe prima poziţie fiind Radu Florea.

Într-un clasament al candidaţilor cu cel mai mic număr de voturi, pe locul secund s-ar situa un candidat PMP la funcţia de primar al comunei Şopârliţa, Mihai Zamfir, care a obţinut numai două voturi. Lista de candidaţi a PMP pentru Consiliul Local Şopârliţa, care cuprinde 12 candidaţi - cu Mihai Zamfir pe primul loc - a obţinut 19 voturi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.