Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

El ar putea să fie urmașul lui Vladimir Putin în Rusia: cine din nomenclatura rusă se califică drept lider la Kremlin, după retragerea actualului președinte

alarabiya.net
Vladimir Putin Kremlin

El ar putea să fie urmașul lui Vladimir Putin în Rusia: cine din nomenclatura rusă se califică drept lider la Kremlin, după retragerea actualului președinte

Dacă Vladimir Putin va fi reales, actualul lider va rămâne la Kremlin pentru încă 6 ani, funcţie pe care o deţine din 2000. El va avea atunci 77 de ani şi ar putea foarte bine să candideze pentru un nou mandat. Putin ar putea foarte bine să rămână la putere până în 2036, după care îşi va desemna probabil un succesor. Site-ul independent de ştiri Riddle a întocmit o listă cu cinci potenţiali moştenitori, scrie La Libre Belgique, relatează News.ro.

Dmitri Patruşev

Actualul ministru al agriculturii, este fiul preşedintelui Consiliului de Securitate al Rusiei, influentul Nikolai Patruşev, unul dintre cei mai vechi şi mai apropiaţi aliaţi ai lui Putin şi omul suspectat că s-ar afla în spatele morţii lui Evgheni Prigojin. În vârstă de 46 de ani, Dmitri Patruşev a fost luat cândva în considerare pentru a fi prim-ministru al Rusiei, dar războiul din Ucraina a pus piedici planului. Sancţiunile occidentale au afectat sectorul agricol şi au crescut preţurile, ca să nu mai vorbim de criza de ouă, subminând campania electorală a lui Putin.

Andrei Turceak

Secretarul general al Rusiei Unite, partidul lui Putin, este de asemenea luat în considerare. În vârstă de 48 de ani, acest membru al elitei din Sankt Petersburg, oraşul natal al preşedintelui rus, încearcă în prezent să devină primarul acestuia.

Andrei Vorobiov

Este şeful regiunii Moscova. Fiu al unui senator, el este un apropiat al ministrului apărării, Serghei Şoigu. În vârstă de 54 de ani, acesta are, de asemenea, în relaţii bune cu unele dintre fostele gărzi de corp ale lui Putin şi cu şeful Gărzii Naţionale, Viktor Zolotov. Cu toate acestea, va trebui să obţină o funcţie federală înainte de a putea pretinde că este "moştenitorul lui Putin".

Gleb Nikitin

Are 46 de ani și este guvernatorul regiunii industriale Nijni Novgorod, vizitată adesea de Putin. El este un protejat al lui Serghei Cemezov, şeful companiei militaro-industriale de stat Rostec. A fost ministru adjunct al industriei în guvernul federal, dar are nevoie de un post de ministru cu drepturi depline pentru a putea candida la alegeri.

Maksim Oreşkin

Foarte apropiat de preşedinte, Maksim Oreşkin, fost ministru al dezvoltării economice, este în prezent asistentul lui Putin şi este implicat activ în campania electorală. Totul pare să indice că el va fi numit viceprim-ministru sau chiar prim-ministru după alegerile din acest an. El se prezintă ca un tehnocrat la dispoziţia şefului său, o atitudine care îl mulţumeşte în mod clar pe Vladimir Putin. De partea sa pare a fi şi vârsta: are 41 de ani.

Rămâne însă de văzut ce se va întâmpla în Rusia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.