Sezonul 16 al reality show-ului culinar „Chefi la cuțite”, difuzat de Antena 1, a ajuns la final, iar tensiunea a atins cote maxime. Cei de acasă au așteptat cu sufletul la gură să afle cine va pune mâna pe marele premiu.
După probele intense din semifinală, concurenții au ajuns în momentul decisiv în care au stat față în față cu jurații pentru a afla verdictul final.
Emoțiile au fost la cote maxime, iar tensiunea a crescut odată cu anunțarea numelor celor care merg mai departe în marea finală a sezonului 16 Chefi la cuțite.
Finaliștii sezonului 16
Cei patru finaliști care au reușit să îi convingă pe chefi și care vor lupta în ultimul act al competiției: Ștefana Mercori, Bogdan Panaite, Luca Zvaleni, Alexandru Helju.
Marele câștigător "Chefi la cuțite", sezonul 16
Luca Francesco Zvaleni este marele câștigător "Chefi la cuțite", sezonul 16.
Cine este Luca Francesco Zvaleni
Cine este Luca Francesco Zvaleni și de unde vine pasiunea sa pentru gătit. A primit cuțitul de aur de la chef Richard
Luca s-a născut în Roma din părinți români originari din Satu Mare. A trăit aproape toată viața în Italia, însă destinul său culinar l-a purtat rapid către una dintre cele mai competitive piețe gastronomice din lume: Franța. Mutat pe Coasta de Azur, tânărul a decis încă de foarte mic că vrea să-și construiască o carieră în fine dining, potrivit a1.ro.
„Prima mea interacțiune cu bucătăria a fost la 12-13 ani. Bucătăria e un act de iubire”, a mărturisit el în platou, de față cu jurații.
Drumul nu a fost unul obișnuit. La doar 16 ani, Luca a pășit pentru prima dată într-un restaurant cu stea Michelin, un vis pentru orice tânăr aflat la început de drum. A urmat o școală publică cu profil gastronomic în Italia, iar mai târziu a început să lucreze în restaurante de top din Franța, unde a învățat disciplina, rigoarea și eleganța specifică bucătăriei franțuzești.
Unde lucrează Luca Zvaleni. Are experiență în restaurante cu 3 stele Michelin
Astăzi, Luca locuiește în Monaco și lucrează într-un restaurant cu 3 stele Michelin, adică în liga celor mai buni bucătari ai lumii. Este chef de secție (chef de partie), un rol important într-o bucătărie de fine dining, unde perfecțiunea și precizia sunt obligatorii.
Concurentul recunoaște că unul dintre marile sale visuri profesionale a fost să ajungă să lucreze pentru Alain Ducasse, unul dintre cei mai renumiți chefi ai lumii, cu numeroase stele Michelin în palmares.
„Visul meu a fost să lucrez la Alain Ducasse… Prima întâlnire cu Ducasse a fost la Parma, unde lucram înainte”, a spus Luca cu emoție.
Moment rar în istoria emisiunii
Concurentul a declanșat un moment rar în istoria emisiunii. Chef Alexandru Sautner a fost primul care a oferit cuțitul de aur:
„Ești un băiat extraordinar de umil, profesionist. Ești exact ce-mi doresc eu într-o echipă, tu îți știi valoarea, ține cont că ți-am dat primul cuțitul de aur, semănăm amândoi. Poți fi fiul meu, pot să te ghidez în viață sau măcar în acest show”, spunea chef Alexandru Sautner.
La scurt timp, chef Ștefan Popescu și chef Richard au pus și ei cuțitele de aur pe masă. Chef Orlando Zaharia a mărturisit că, dacă ar mai fi avut cuțitul de aur, i l-ar fi oferit și el.
„Luca, am visat un concurent ca tine și poate de aceea nu am dat până acum cuțitul de aur. Am fost rezervat. Eu țin super mult la acest cuțit. Nu cred că contează cine a dat primul cuțitul de aur, ascultând povestea ta, chiar mi-am regăsit povestea și am avut piele de găină. Cu mine semeni la tot restul, toată povestea”, spunea chef Richard.
„Luca, am și eu ochii verzi, eu pot să-ți fiu și frate și tată, eu am fost impresionat de parcursul tău. Când ți-am văzut farfuria am zis că ești fabulos”, spunea chef Ștefan Popescu.
În fața atâtor propuneri, Luca a trebuit să aleagă. Iar alegerea lui a fost clară: chef Richard.





























Comentează