Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

El ține cu poporul dar ceilalți vor răul românilor

Pe scurt, aceasta ar fi tema favorită a premierului Ponta, în viziunea consultantului politic Valeriu Turcan, fost consilier prezidențial.

Într-un interviu acordat ziare.com, Valeriu Turcan vorbește și despre deriva în care se află guvernul, despre problemele PSD-ului, un partid care caută prietenia celor bogați și nu solidaritatea cu cei mulți, despre divergențele dintre Klaus Iohannis și PNL pe tema Codului Fiscal și despre Gabriel Oprea încercând să se facă cât mai util oricui dispus să-l lege la căruța electorală.

Cât îl mai vedeți pe Ponta premier?

Nu are altă soluție decât să încerce să stea cât mai mult, dar guvernarea este deja pierdută în termeni de percepție publică. Guvernarea PSD a devenit într-un timp foarte scurt una lipsită de autoritate. Acuzațiile DNA au o gravitate deosebită, dar Victor Ponta a pierdut în principal din cauza propriei strategii politice.

S-au acumulat multe decizii eronate - de la împiedicarea românilor din diaspora de a-și exercita dreptul fundamental la vot, la multe numiri în Guvern care au reflectat mai degrabă o nesiguranță politică și au alterat relația cu propriul partid.

Care e jocul lui Dragnea acum și ce șanse de reușită are? Vrea să țină PSD la guvernare sau dimpotrivă, să îl scoată în opoziție pentru a pregăti anul electoral viitor?

Cred ca Liviu Dragnea are tot interesul să mențină cât mai mult PSD la guvernare pentru că știe foarte bine cât contează acest lucru în momentul alegerilor locale. Dragnea preia o situație mai dificilă decât pare la prima vedere.

Cu un an înainte de locale, PSD se află în paradoxul cp este la guvernare, dar guvernarea e pierdută, bazinul de voturi e plafonat, la vârf exista un vid de autoritate și chiar de prezență fizică, iar în coaliție relațiile sunt în punctul unui conflict major. Realitatea e că PSD a pierdut acea autoritate pe care o avea cândva.

Și nu doar pentru că a fost înfrânt în ultimele 3 rânduri de alegeri prezidențiale sau ca urmare a faptului că anchetele DNA au decimat baronimea, ci mai ales pentru că a transmis din plin inconsecvența ideologică și neadaptare la societate. Această inconsecvență a fost trădată de politicile publice promovate, dar mai ales de practica liderilor, care au căutat mai degrabă prietenia cu cei bogați decât solidaritatea cu cei mulți.

Interviul integral

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.