Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ELCEN anunță că 2000 de tone de apă fierbinte pe oră se scurg în pământ prin țevile ciuruite din București

inquam Foto/Octav Ganea
ELCEN

ELCEN produce și livrează fără probleme agent termic în parametrii solicitați de C.M. Termoenergetica București prin comanda zilnică în conformitate cu prevederile contractuale incluse în Contractul de Vânzare-Cumpărare a Energiei Termice încheiat între cele două entități, anunță compania, anunță MEDIAFAX.

Agentul termic produs în centralele ELCEN este livrat la temperatura solicitată până la „gardul” centralelor, de unde este preluat, prin rețeaua primară, de Termoenergetica ce asigură distribuția și furnizarea energiei termice către mai mult de jumătate de milion de apartamente și câteva mii de instituții din București.

Citește și: În contextul creșterii cazurilor de coronavirus, Nelu Tătaru trage semnalul: O să fim nevoiți să aplicăm și anumite restricții

Din cauza stării tehnice critice a rețelei de termoficare aflată în subordinea Primăriei Municipiului București, se înregistrează pierderi mari pe traseu (aprox. 2000 de tone de apă fierbinte pe oră se scurg în pământ prin țevile ciuruite din cauza uzurii și a lipsei de investiții), astfel încât agentul termic ce ajunge la utilizatorul final nu mai respectă parametrii de presiune și temperatură optimi, iar calitatea acestuia se modifică având drept rezultat furnizarea deficitară la consumator. De asemenea, degradarea rețelei a condus și la amplificarea avariilor și a întreruperilor în furnizare.

ELCEN funcționează în prezent cu două centrale din cele patru pe care le deține ca urmare a trecerii de la regimul de iarnă la cel de vară. Acest lucru se întâmplă anual, fără a afecta furnizarea agentului termic, cele două CET-uri aflate în funcțiune preluând fără probleme aria deservită de celelalte două datorită structurii inelare a rețelei.

Citește și: Rareș Bogdan dezvăluie varianta PNL pentru funcția de Avocat al Poporului: Nu e Ana Birchall

Având în vedere că necesarul de energie termică a scăzut considerabil în timp, iar Termoenergetica solicită în prezent debite scăzute (rețeaua veche și uzată nu permite preluarea unor debite mai mari), funcționarea cu mai mult de două centrale pe perioada verii ar presupune neasigurarea debitului minim tehnic necesar, supradimensionarea actuală a rețelei de termoficare fiind foarte cunoscută și fiind una din cauzele problemelor.

Funcționarea tuturor celor patru centrale pe timpul verii ar presupune furnizarea si de căldură pe lângă apă caldă. În mod evident, nu este cazul.

Lipsa investițiilor a condus la o criză cu efecte negative grave asupra întregului sistem de termoficare. Gravitatea problemei este determinată de amplificarea pierderilor de agent termic și a avariilor ca urmare a degradării rețelelor de transport și distribuție a apei calde și căldurii, precum și a acumulării datoriilor și a subfinanțării ce a împiedicat acțiunile de modernizare și reabilitare.

Citește și: VIDEO! Tânăr bătut și încătușat de polițiști live pe Facebook: ‘Trebuie să purtați mască de protecție și mănuși’

ELCEN atrage atenția cu privire la urgența efectuării lucrărilor de reparații în rețeaua de termoficare în vederea pregătirii pentru sezonul rece viitor, întrucât funcționarea în condițiile actuale a sistemului de termoficare conduce la riscul major și iminent ca orașul să rămână fără apă caldă și căldură.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.