Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ELCEN: Centralele funcționează integral pe gaz natural

elcen

Centralele ELCEN funcționează integral pe gaz natural, anunță compania, ca urmare a informațiilor conform cărora s-au înregistrat recent din nou valori foarte ridicate ale poluării la nivelul capitalei și a insinuărilor Primarului General, Gabriela Firea, privind folosirea păcurii în centrale.

ELCEN spune că începând cu data de 03.03.2020, toate centralele folosesc integral gaz natural și furnizează energie electrică conform programului stabilit, precum și energie termică în cantitățile și parametrii solicitați de Termoenergetica în conformitate cu relația contractuală dintre cele două entități.

Instalațiile de ardere din CET-urile ELCEN respectă în mod constant valorile limită de emisie impuse de legislația de mediu și prin autorizațiile integrate de mediu pentru toți poluanții (SO2, NOx și pulberi) evidențiați în înregistrările sistemelor de monitorizare (continuă) online a emisiilor.

„Menționăm că aceste date sunt disponibile pentru a fi consultate în orice moment de către instituțiile abilitate în acest sens.

Atragem atenția că stațiile de monitorizare a calității aerului din București au înregistrat constant depășiri ale valorilor limită în ultimele două săptămâni. Din informațiile transmise de Primarul General al capitalei rezultă că păcura este un poluator principal în București. În condițiile în care în centralele ELCEN nu s-a folosit deloc păcură în acest interval, se observă o contradicție flagrantă între afirmațiile dnei Primar General privind poluarea și realitatea din CET-uri care pune sub semnul îndoielii veridicitatea și credibilitatea informațiilor transmise de Municipalitate prin vocea Primarului General către opinia publică.

Este esențială identificarea cauzelor reale de poluare din București, astfel încât sănătatea și siguranța cetățenilor să nu fie puse în pericol”, arată comunicatul ELCEN.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.