Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Electrica contribuie la consolidarea securității energetice a României

Electrica Group
Alexandru Chiriță

Electrica face încă un pas important către atingerea țintelor de energie regenerabilă: va construi o centrală de mare capacitate, care va folosi și hidrogen.

Grupul Electrica a obținut terenul de pe amplasamentul vechii centrale Fântânele din județul Mureș. Compania vrea să construiască o centrală electrică nouă, pe gaze în ciclu combinat, de o capacitate mai mare, de până la 500 MW, cu componente de hidrogen și stocare.

“Am asigurat un teren în Fântânele, județul Mureș, în colaborare cu Electrocentrale Grup. În prezent, am demarat cercetările de piață pentru studiul de fezabilitate. Odată ce îl avem, vom începe procedurile pentru obținerea tuturor aprobărilor corporative necesare”, a declarat Alexandru Chiriță, CEO Electrica, în cadrul unei teleconferințe cu investitorii.

Electrica își continuă strategia de dezvoltare a proiectelor de producție de energie din surse regenerabile, având în acest moment un portofoliu de proiecte în diferite faze de execuție, cu o capacitate de aproximativ 300 MW. “Explorăm și alte proiecte de energie regenerabilă, cu o capacitate de aproximativ 200 MW. Toate aceste proiecte sunt cruciale pentru atingerea țintei noastre ambițioase de 1 GW până în 2030”, a mai spus Alexandru Chiriță.

Grupul Electrica este un jucător-cheie pe piața de distribuție și furnizare a energiei electrice din România, și unul dintre cei mai importanți jucători din sectorul serviciilor energetice, cu aproape 3,9 milioane de utilizatori. Din iulie 2014, Electrica este o companie cu capital majoritar privat, listată pe bursele de valori din București și Londra și este singura companie românească listată din domeniul distribuției și furnizării energiei electrice din România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.