Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Electricitatea și gazele se vor ieftini în 2016

ELECTRICITATE

S.C. ELECTRICA S.A.Electricitatea se va ieftini începând cu 1 ianuarie 2016, în timp ce gazele se vor ieftini de la 1 iulie 2016, a declarat joi, 26 noiembrie, președintele ANRE Niculae Havrileț.

Electricitatea se va ieftini ca urmare a reducerii tarifelor de distribuție și a bonusului de cogenerare.

„Tarifele la energia electrică vor scădea de la 1 ianuarie proporţional cu scăderea tarifelor de distribuţie din cadrul preţului final. Tariful de distribuţie va scădea cu un procent între 8 şi 10%, ceea ce va genera în factura finală o scădere de 3-5%. De asemenea, va scădea bonusul de cogenerare cu 4%. Aceste elemente vor aduce o scădere finală a preţului de 5-6%, începând cu 1 ianuarie”, a declarat Niculae Havrileț, potrivit Mediafax.

Gazele vor fi ieftinite începând cu data de 1 iulie 2016 cu aproximativ 10%, în timp ce consumatorul industrial va resimți această ieftinire la un procent de 5-6%.

„Aşa cum evoluează piaţa gazelor naturale în acest an, avem şi o situaţie favorabilă din punct de vedere al vremii, considerăm că de la 1 iulie preţurile la gazele naturale ca şi marfă, preţul gazelor din producţia internă, vor scădea cu cel puţin 10%. La nivelul consumatorului industrial înseamnă o scădere de 5-6%, iar la nivelul consumatorului casnic nu există o altă estimare decât cea din calendarele de liberalizare, este prevăzută menţinerea preţului reglementat la un nivel mult mai mic decât preţul industrial.”, a completat directorul Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.