Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elena Udrea, DEZVĂLUIRI CUTREMURĂTOARE despre Laura Codruța Kovesi: Sunt corupți ca mine

udrea catuse iccj

Elena Udrea e la o zi distanță de a ajunge iar după gratii! Fosta candidată la prezidențiale va afla miercuri dacă va fi reținută, în funcție de votul din Camera Deputaților. Înainte de vot, Udrea face dezvăluiri cutremurătoare despre Laura Codruța Kovesi și oameni din conducerea SRI. Ea spune că are informații compromițătoare despre ei. În plus, Udrea zice că dacă timp de 10 ani cei din fruntea Parchetelor nu au făcut nimic împotriva ei deși știau că e coruptă, atunci și ei sunt la fel de corupți ca ea.

Citește și: Rareș Bogdan e ”deconspirat” de Elena Udrea: Ce spune despre realizatorul de la Realitatea TV

”Dacă erau împiedicați să ancheteze corupția Elenei Udrea și erau niște persoane corecte și morale, aveau aceste variante. Dacă a fost așa și au tăcut, și m-au acoperit, înseamnă că sunt niște persoane la fel de corupte ca și mine.

Argumentul meu este faptul că oamenii aceștia, care acum mă acuză, sunt aceiași în fruntea instituțiilor de 10 ani. Dacă cei de acum ar fi fost oamenii care nu ar fi ocupat aceleași funcții și înainte, ai fi spus că cei dinainte m-au protejat și, uite, au venit unii acum care au curaj să se atingă de Elena Udrea. Dar oamenii aceștia sunt aceiași.

Citește și: Maria Șarapova, după meciul cu Simona Halep: O să-i dau bani

Dar întrebarea mea este: ei n-au știut 10 ani, cât am fost de aceeași parte a baricadei, cât au stat la masă cu mine, când în toate bătăliile astea pe care le duceam noi pentru statul de drept, ei n-au știut că eu sunt o persoană coruptă? Răspunsul meu este clar. Ori ei au știut și m-au acoperit, și atunci sunt la fel de vinovați ca mine, ori nu au știut și sunt incompetenți, ori eu nu sunt coruptă! Iar ei încearcă acum să mă scoată țapul ispășitor tocmai pentru a arăta că ei se dezic de regimul Băsescu, cel care i-a inventat și care i-a ținut 10 ani în funcții, iar acum se pun bine cu actuala putere. Deci, pe de-o parte cred că una din motivațiile pentru care a pornit toată această campanie, linșarea Elenei Udrea de către DNA și SRI, mă rog parte din SRI, este faptul că vor să arate că se dezic de cel care i-a creat și i-a pus în funcții și i-a susținut timp de 10 ani. Și, evident, că sunt acum loiali noului regim! I-am incomodat și înainte, știu și foarte multe lucruri despre ei, și am demonstrat că am curajul să le spun. Deci, logic este ca ei să încerce și decredibilizarea mea și în același timp să încerce să mă reducă la tăcere.

Citește și: Simona Halep a fost umilită de Maria Șarapova la Singapore

De ce au acceptat atunci? De ce au acceptat să fie ținuți în funcții și de ce au tăcut și au acoperit faptele de corupție ale Elenei Udrea? Pentru că nu-i lăsa președintele? Dacă sunt niște oameni așa de morali, cum pretind că sunt, trebuia fie să iasă să spună public lucrul acesta, să denunțe public faptul că sunt opriți s-o cerceteze pe Elena Udrea, fie trebuia să-și dea demisia, să nu accepte să fie reprezentanții unui regim care – uitați – proteja o coruptă precum Elena Udrea! Și, mai ales, puteau să nu accepte când eu m-am implicat pentru a-i sprijini, sau cel puțin pe doamna Kovesi spre exemplu, pentru a o sprijini să ocupe funcția de procuror-șef DNA.”, spune Udrea pentru evz.ro

Citește și: Simona Halep dă cărțile pe față: De ce a pierdut iar cu Maria Șarapova

Udrea spune că a făcut denunțuri împotriva șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, și a lui Florian Coldea, dar nu au fost luate în considerare.

”Am făcut un singur denunț împotriva doamnei Kovesi și a lui Coldea care a fost clasat după doar o săptămână de doamna procuror care încearcă astăzi să mă aresteze și căreia i-am făcut două plângeri la CSM. Prima a fost clasată, a doua, am făcut-o acum o lună de zile, când am aflat că, după spusele dânsei și din surse de la DNA și SRI, are ordin să-mi facă un nou dosar și să încerce arestarea mea. Am făcut o plângere la CSM, am spus acolo lucruri concrete, cum face presiuni, cum cheamă oameni să declare împotriva mea. Astăzi nu mă aștept ca CSM-ul să dea vreo soluție în favoarea mea, dar, așa cum vă spuneam, această situație abuzivă, această luptă a sistemului de preluare a puterii nu va mai dura mult. Este bine că am aceste plângeri acolo, pentru că sigur va veni o vreme când vor fi analizate. Aș mai spune un lucru important. Atât cei din CSM, cât și cei din fruntea DNA sau a Parchetului General – toți sunt numiți politic. Chiar și cei din fruntea Justiției. Despre foarte mulți știu - evident - cum au ajuns în aceste funcții și cine i-a sprijinit.

Deci, ei nu sunt independenți de politic. Așa cum, atunci, erau foarte apropiați de Putere, la fel, acum, pentru a-și păstra funcțiile, sunt împotriva Puterii aceleia și foarte apropiați de Puterea actuală. Ca urmare, ei sunt dependenți de Puterea politică. Deci, fie că vorbim de acțiunile CSM sau DNA, rareori aș avea încredere să spun că sunt acțiuni absolut obiective.”, a mai spus Udrea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.