Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prima declarație a Elenei Udrea, după decizia de extrădare în România: 'S-au făcut presiuni asupra judecătorilor'

Antena 3
udrea

Curtea de Apel din Sofia a decis, vineri, extrădarea Elenei Udrea, fostul ministru urmând să execute 6 ani de închisoare în România. La ieșirea din sala de judecată, sub escortă, Udrea a declarat: „S-au făcut presiuni asupra judecătorilor”.  Ea a adăugat că va avea în zilele următoare un mesaj cu privire la cele întâmplate. Ea va rămâne în arest în Bulgaria până când autoritățile de la Sofia vor stabili cu polițiștii români cum va fi Udrea predată României.

Udrea le-a cerut celor trei judecători bulgari din complet să sesizeze Curtea de Justiţie a Uniunii Europene cu o întrebare preliminară privind standardul juridic la nivelul statelor Uniunii Europene. Cum soluţionarea sesizărilor la CJUE durează foarte mult, Udrea a solicitat ca până la un verdict al CJUE să fie lăsată în libertate.

De asemenea, Udrea le-a vorbit judecătorilor bulgari despre numeroase "abuzuri" săvârşite împotriva ei în timpul procesului din România şi le-a cerut să respingă cererea autorităţilor române de a fi extrădată.

La începutul lunii aprilie, Elena Udrea a fugit din România, înainte ca ÎCCJ să confirme condamnarea de 6 ani închisoare primită în dosarul 'Gala Bute'. Pe 7 aprilie, Udrea a fost prinsă de poliţia de frontieră din Bulgaria, în timp ce încerca să treacă în Grecia cu un autoturism pe la punctul de trecere Kulata.

La mijlocul lunii aprilie, tribunalul districtual din Blagoevgrad a aprobat punerea în executare a mandatului european emis pe numele ei şi extrădarea în România. Elena Udrea a atacat acest verdict la Curtea de Apel din Sofia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.